DIMOP PLUSZ PÁLYÁZATOK

Digitális Megújulás
Operatív Program Plusz

A 2021-27-es fejlesztési időszakban egy külön, horizontális operatív programot kap a digitalizáció. A DIMOP Plusz OP összefoglalója (tervezet) már megjelent a palyazat.gov.hu oldalán társadalmi egyeztetésre.

A digitalizáció ma már kulcsfontosságú tényező szinte valamennyi vállalati szektorban és a mindennapi életben is. A digitális igényeket a 2020-as világjárvány még inkább felerősítette. Mivel a digitális és infokommunikációs megoldások, szolgáltatások alkalmazási gyakorlata versenyképességi tényezővé vált, kiemelten fontos a hazai mikro-, kis- és középvállalatokat ösztönözni és támogatni ezen technológiák alkalmazására, hasznosítására. A digitális gazdaság fejlesztését, a vállalati digitalizáció elősegítését a DIMOP Plusz konstrukciói támogatják a következő időszakban.


A DIMOP Plusz négy prioritási tengelyből áll:
1. Inteligensebb Magyarország
2. Hi-tech és zöld átállás
3. Magyarország csatlakoztatva
4. Digitális állampolgárság

A Digitális Megújulás Operatív Program Plusz célja összehangolni az ágazati beruházásokat és az innovatív technológiák alkalmazását, és támogatni a digitális transzformáció folyamatát.

DIMOP PLUSZ 1. PRIORITÁS

Intelligensebb Magyarország

Miközben a digitális gazdaság összevetésben is magas arányt képvisel a magyar nemzetgazdaságon belül, a magyar digitalizáció nemzetközi összevetésben gyengébben teljesít az átlagnál. Ennek legfőbb oka, hogy a hazai vállalkozások, kiemelten a kkv-k digitalizáltsága nem megfelelő szintű és színvonalú, jellemzően elmaradottak az infokommunikációs eszközök, megoldások használatában.

Az uniós tagállamokhoz képest a hazai kkv-k jóval kisebb mértékben veszik igénybe a működésükhöz szükséges alapvető informatikai eszközöket, és a komplex digitális üzleti megoldásokat pl. vállalatirányítási rendszereket (ERP), CRM. A digitális technológiák integráltsága esetében Magyarország 2019-ről 2020-ra két helyet rontott ebben a dimenzióban (DESI), és összesítésben majdnem az utolsó (26. helyet foglalja el) az európai uniós tagországok versenyében. Ezen tényezők együttes hatásai negatívan befolyásolják a hazai cégek hatékonyságát, versenyképességét, és egyúttal erős növekedési korlátot is jelentenek.

A DIMOP Plusz operatív program olyan célzott beavatkozásokat tervez, amelyek valamennyi gazdasági szereplőt - kiemelten az infokommunikáció területén induló és működő vállalkozásokat - finanszírozási és egyéb támogatással ösztönöznek a releváns tevékenységek megvalósításához (pl. beruházások, K+F+I elemek, külpiacra lépést segítő aktivitások).

A DIMOP Plusz 1. prioritásának fő célcsoportjai:

Közvetlen és közvetett célcsoportok

hazai mikro-, kis és középvállalkozások a gazdaság minden ágazatában
a digitális szektor szereplői
állami intézmények és szakmai szervezetek, gazdasági kamarák

GINOP tapasztalatok

Magyarország az előző időszakban (GINOP-ból) megkezdett Modern Vállalkozások Programja és a kapcsolt pályázatok révén célzott, sokrétű intézkedéseket tett a mikro-, kis és középvállalkozások digitalizációja érdekében, de még mindig csak 13%a kkv-k körében az integrált (digitalizált) vállalati folyamatokkal, ERP-vel rendelkező vállalkozások aránya. Ez a felét sem éri el az EU-s átlagnak (2019). A felhőalapú szolgáltatásokat igénybe vevő vállalkozások is hasonló lemaradásban vannak. A vállalatirányítási rendszerek (ERP) használati értéket a Nemzeti Digitalizációs Stratégiában foglalt célkitűzésekhez igazodóan a következő időszakban jelentősen, 2030-ig 40% feletti arányra kíván növelni az ország.

Ezt a célterületet segítik a digitalizációt támogató felhívások azáltal, hogy ösztönzik a legújabb digitális technológiákhoz is igazodó vállalati digitalizációs célú vállalatirányítási és egyéb (pl. felhőalapú) üzleti IKT megoldások bevezetését.

A programok tervezésekor a finanszírozási segítséggel megvalósítható intézkedésekre (pl. kkv-k digitalizációs megoldások beszerzését ösztönző pályázati, voucher és pénzügyi eszköz programok) és nem financiális szolgáltatásokra, egyéb tevékenységekre (pl. ingyenes tanácsadás, rendezvények, informatikai szolgáltatások) is fókuszálnak.

A vállalkozások digitalizációjának javítása érdekében a korábbi tartalmában illeszkedő programok alapján, felhasználva azok tapasztalatait és eredményeit, célzottan a kkv szektor digitális átállását támogató fejlesztéspolitikai beavatkozások várhatóak DIMOP Plusz keretében.

A PEAS Vállalatirányítási Rendszer teljes egészében magyar fejlesztésű, innovatív ERP szoftver a legjobbak között van a hazai piacon: a PEAS 2014-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, 2016 óta minősített termék a Modern Vállalkozások Programjában. Szállítója, az IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft. több mint 60 projekt együttműködést valósított meg az elmúlt pályázati ciklusban. A PEAS ERP moduláris felépítésével és célterületeivel megfelel a pályázati feltételeknek infokommunikációs szoftverként és üzleti felhőszolgáltatásként is.
Forrás és további részletek a DIMOP Pluszról: https://www.palyazat.gov.hu/dimop-plusz

Pályázzon velünk a PEAS Vállalatirányítási Rendszer bevezetésére!


IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
ÉRVEK

Miért a PEAS-t válassza
a DIMOP Plusz pályázatok keretében?

Közel 20 éve vagyunk jelen az IT piacon Magyarország egyik vezető ERP fejlesztő vállalataként, ezért jól ismerjük a magyar KKV-k működését és szükségleteit. Használja ki DIMOP PLUSZ felhívások adta lehetőséget, és növelje versenyképességét a
PEAS Vállalatirányítási Rendszerrel!

Hasznos és hatékony

Leköveti napi operatív működését, növeli vállalkozása versenyképességét

Stabil és biztonságos

Nagy adatmennyiségnél is megőrzi gyorsaságát, megbízhatóan kezeli adatait

Naprakész és pontos

A PEAS rendszerében minden információ azonnal elérhető, visszakereshető és naplózható

Logikus és felhasználóbarát

Felülete letisztult, felépítése könnyen átlátható és gyorsan tanulható

Papírmentes és mobil

Azonnal elérhető böngészőben akár home office, utazás, tárgyalás közben is

Modern és szabályos

Megfelel a magyar jogi- és számviteli törvényeknek, egyszeri adatrögzítéssel képes működni

Rugalmas és alakítható

Egyedi igények alapján, cégspecifikusan fejleszthető üzleti környezetéhez

Nélkülözhetetlen

Az ERP már nem csak a multik kiváltsága, elérhető vásárlási, bérleti pályázatos konstrukcióban is


IKRON REFERENCIÁIK ÉS EREDMÉNYEK

Ők már a PEAS-t használják

Nagyobbak. Kereskedők. Gyártók. Szolgáltatók.
 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia
több mint19

év tapasztalat


Közel két évtizede vagyunk az IT piacon, releváns szaktudással
több mint 25

modul


A PEAS moduljai integráltan és automatizálva működnek
több mint190

telepített rendszer


Saját fejlesztésű szoftverünket közel 200 magyar vállalkozás használja
több mint12000

elégedett felhasználó


A PEAS nap mint nap támogatja a vállalatok dolgozóinak munkáját
DÍJMENTES PÁLYÁZATI IGÉNYFELMÉRÉS

Vállalatirányítási rendszer
bevezetésére pályázna?

Kérjen személyre szabott ajánlatot infokommunikációs fejlesztésre! Bízza vállalatirányítási tanácsadóinkra és pályázatíró szakértőinkre pályázati projektjét, és legyen Ön is elégedett PEAS-felhasználó!

  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.