VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI RENDSZER PÁLYÁZATTAL? MÁRCIUSBAN INDUL A GINOP 1.2.8. UTÓDJA, A VINOP-1.2.1.! – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
vinop-1.2.1
VINOP-1.2.1-21 KKV FEJLESZTÉSI PÁLYÁZAT TERVEZET

Vállalatirányítási rendszer pályázattal!
Várhatóan megjelenik a GINOP-1.2.8. utódja, a VINOP-1.2.1.*

„A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívás a KKV-k kapacitásának bővítését és versenyképességének fellendítését segíti elő.
*FRISSÍTÉS: A korábban VINOP Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében társadalmi egyeztetésre meghirdetett felhívások GINOP Plusz néven jelennek meg.

Az eredeti felhívás tervezet az alábbi információkat tartalmazza:

A 200 milliárdos keretösszegű konstrukció várhatóan 1000-3000 fejlesztési projektet fog támogatni, és 10 millió Ft – 630 millió Ft összegig lehet támogatási kérelmet benyújtani. A támogatás mértéke 30-70% – a vállalkozás méretétől, a megvalósítás helyszínétől, tevékenységétől és regionális elhelyezkedésétől függően. Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl területén működő mikro- és kisvállalkozások esetén 70% lehet. A támogatás alapvetően visszatérítendő, de az adott feltételek mentén vissza nem térítendővé alakul, melyhez 30%-os önerő szükségesés és 100% előleg igényelhető. Ha a nyertes pályázó teljesíteni tudja a felhívásban szereplő indikátorokat, a támogatást nem kell visszafizetnie.
A projektek valamennyi magyarországi régióban megvalósíthatók, kivéve Budapest területét.

Kik pályázhatnak a támogatásra?

Azok a mikro-, kis- és középvállalkozások, melyek:
rendelkeznek legalább 1 lezárt, teljes üzleti évvel
éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben 3 fő volt,
Magyarország területén székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, kettős könyvvitelt vezető egyéni vállalkozók és egyéni cégek, vagy
az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.

Milyen tevékenységek támogathatók?

KÖTELEZŐ, ÖNÁLLÓAN NEM TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK:
Technológiafejlesztés, beleértve termelési és szolgáltatási, valamint infokommunikációs technológia fejlesztését (pl. vállalatirányítási rendszer bevezetését)

VÁLASZTHATÓ, ÖNÁLLÓAN NEM TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK:
Infrastrukturális és ingatlan beruházás (összköltség max. 70%-a)
Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele (IFKA listáról, összköltség max. 20%-a)
Képzési szolgáltatások igénybevétele (IFKA listáról, összköltség max. 20%-a)
Üzleti felhőszolgáltatás igénybevétele (legfeljebb 10 millió Ft értékben)
Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása (összköltség max. 50%-a)
Projekt-előkészítés (építési beruházási szakértői szolgáltatás, (összköltség max. 5%-a)

Mikor nyújtható be támogatási kérelem?

Az ütemeztetett pályáztatás érdekében a kiíró időablakokat hozott létre, melyek időtartama alatt a pályázat nyitott állapotba kerül.
A támogatási kérelmeket várhatóan az alábbi időszakokban lehet benyújtani:
1.benyújtási szakasz: 2021. március 1-16. (70 milliárd Ft rendelkezésre álló keret)
2.benyújtási szakasz: 2021. június 15-30. (50 milliárd Ft rendelkezésre álló keret)
3.benyújtási szakasz: 2021. szeptember 30 - október 15. (40 milliárd Ft rendelkezésre álló keret)
4.benyújtási szakasz: 2022. február 1-15. (40 milliárd Ft rendelkezésre álló keret)

Ha bármelyik időablakban a beadott pályázati igények az akkorra allokált keretösszeg 120%-a fölé kerülnek, a kiírás zárul, a pályázónak pedig várnia kell a következő időablakig.


A technológiafejlesztés, beleértve pl. "infokommunikációs technológia fejlesztését" a pályázat kötelező eleme: intelligens termelésirányításhoz és vállalatirányításhoz kapcsolódó tanácsadásra, meglévő vállalati informatikai rendszerek ERP-be való integrálására, de akár kapcsolódó tanácsadásra is lehetőség van. A PEAS Vállalatirányítási Rendszer beszerzése és bevezetése ezáltal elszámolható a pályázat keretében.
Immateriális javak, ERP szoftverek beszerzése a Modern Vállalkozások Programja (MVP) keretében minősített szállítótól vagy annak szintén minősített partnerétől, disztribútorától lehetséges. A PEAS ERP szállítója, az IKRON Fejlesztő és Szolgáltató Kft. 2016 óta minősített szállító az MVP Vállalkozz digitálisan! projekt keretében, ezáltal megfelel a pályázati előfeltételeknek.

Pályázati felhívás tervezet és társadalmasítás: https://www.palyazat.gov.hu

Pályázzon velünk a PEAS Vállalatirányítási Rendszer bevezetésére!


IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
DÍJMENTES IGÉNYFELMÉRÉS ÉS TANÁCSADÁS

Vállalatirányítási rendszer
pályázati támogatással

Kérjen személyre szabott ajánlatot! Bízza vállalatirányítási tanácsadóinkra és pályázatíró szakértőinkre pályázati projektjét, és legyen Ön is elégedett PEAS-felhasználó! Mi segítünk a pályázati dokumentáció összeállításában és a projekt megvalósításában is!


    Mely PEAS modulok érdeklik?
    BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációPartnerkezelőPénzügyProjektkezelőRaktárkezelőSzámlázóCashflowSzervizEgyéb


    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez.

    INGYENES DEMO