Amiért érdemes rendszeresen frissítenie ERP-jét
vol.1.

 

20 éves ERP fejlesztői tapasztalattal a hátunk mögött több mint 500 rendszerbevezetést hajtottunk végre. Ki merjük jelenteni, hogy egy ERP implementációs projektek kezdetén minden érintett nagyon motivált, de ez a lelkesedés abban a pillanatban alábbhagy, amint kiderül, hogy nem csak a beszállítónak, de a megrendelőnek is temérdek teendője akad.

Kezdetekben a projekt team még alaposan dokumentálja az összes fontos üzleti folyamatot, majd ezek alapján állítja össze az új rendszerrel szemben támasztott követelményeket. A kulcsfelhasználók ekkor még buzgón segítik a folyamatok optimalizálást és naprakészen tartják kollégáik tudását. A menedzsment pedig biztosítja, hogy az ERP projekt és a napi üzletmenet ne keresztezze egymás útját.

Az esetek többségében ez a „harci kedv” csak az ERP bevezetésének végéig tart, a go-live (éles működés megkezdésének dátuma) után az új szerzemény iránti érdeklődés lanyhul. Ekkor a legtöbb cég azt várja, hogy a rendszer mostantól csendben működjön a háttérben, tévesen feltételezve, hogy az üzemeltetés és a karbantartás magától megy (Mondván: az egyébként is a beszállító feladata).

Ön is így gondolkodik? Akkor itt az ideje, hogy változtasson rajta!

Ha nem teszi, akkor nem használja ki a vállalatirányítási rendszerében rejlő előnyöket! Hogy mik ezek az előnyök? Megmutatjuk.

 

‍1. Lépést tarthat a technológiai fejlődéssel

Az ERP beszállítók folyamatosan fejlesztik termékeiket. Újabb frissítések látnak napvilágot, melyek olyan hibajavításokat tartalmaznak, amik optimalizálják a szoftver működését és egyben a felhasználók üzleti folyamatait is.

A vállalatirányítási rendszerek fejlesztői a kisebb verziófrissítéseken túl bizonyos időszakonként komolyabb rendszerkiadásokat (release) is közreadnak, melyek keretében szoftverük újabb funkciókkal bővül. Ezek a funkciók általában arra hivatottak, hogy lekövessék a folyton változó piaci körülményeket és a felhasználói igényeket. A nagyobb releasek általában a felhasználói felület javításait is magukban foglalják, melyek növelik a rendszer használhatóságát és megkönnyítik a végfelhasználók munkáját.

A frissítések és legújabb rendszerkiadások a felhő alapú rendszerek esetén automatikusan elérhetővé válnak, ha a felhasználó fizeti a szoftverkövetési havidíjakat. Ha Ön úgy dönt, hogy nem fordít erre, elveszíti azt a hozzáadott értéket, melyet eddig ERP-je biztosított. Az is könnyen előfordulhat, hogy versenyhátrányba kerül azokkal szemben, akik hajlandóak áldozni arra, hogy lépést tartsanak a technológiai fejlődéssel.

 

2. Felkészülhet a nem várt eseményekre

Egy vállalat a jogi, politikai, technikai és társadalmi tényezők változási miatt folyamatos mozgásban van. Mindig előfordulhatnak olyan események, melyek azonnali cselekvésre ösztönzik a döntéshozókat. Azok a cégek, akik hosszú ideje elhanyagolják vállalatirányítási rendszerüket, a nem várt események következtében komoly problémákkal szembesülhetnek:

2018 májusában a GDPR bevezetése sok vállalat számára kihívást jelentett. A rendelet egyik passzusa lehetővé tette, hogy az adatalanyok személyes adataik teljes eltávolítását kérjék. Sok cég számára ekkor derült csak ki, hogy ha nem gondoskodik adatbázisainak karbantartásáról, akkor nehezen tud eleget tenni ilyen vagy hasonló kéréseknek.

Ha nagy a verziókülönbség a jelenleg működő és a legfrissebb rendszerkiadás között, akkor rövid időintervallumon belül számos frissítést kell végrehajtani, majd ezeket letesztelni. Az ilyen ad-hoc IT beavatkozások általában sokkal költségesebbek, mintha szoftverkövetési havidíjat fizetnénk a folyamatos frissítésekért.

 

3. Megtartja ERP-je kompatibilitását

A vállalatirányítási rendszer szinte minden esetben egy különböző üzleti alkalmazásokból álló heterogén hálózat része. A vállalatok további szoftvereket is üzemeltetnek, melyek (jobb esetben) interfészen keresztül csatlakoznak az ERP-hez. A kompatibilitás megőrzése érdekében ezeket a rendszereket ugyanúgy frissíteni kell, mint az ERP-ket. Ha ez nem így történik, a szoftverek közti integráció sérülhet, az adatátvitel akadozhat vagy akár teljesen meg is szűnhet.

Az általunk telepített vállalatirányítási rendszerekhez folyamatos támogatást nyújtunk. Felhő alapú vállalatirányítási rendszereinket automatikusan frissítjük, melyek által ügyfeleink hozzáférhetnek a legújabb funkciókhoz és biztonsági javításokhoz.

 

Folytatásos cikkünk második felében a rendszerfrissítések további 3. előnyét mutatjuk be. Ha felkeltettük érdeklődését, tartson velünk!
 

 

 

Akik már a PEAS Vállalatirányítási Rendszert használják...

 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia

IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465

IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes rendszerdemót

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést, demót nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.