#PEAS ERP #PLUGIN

PEAS pluginek

A pluginek olyan kiegészítő funkciók, melyekkel tovább bővítheti meglévő moduljainak funkcionalitását. A pluginek meggyorsítják és megkönnyítik a napi munkavégzést és hozzájárulnak cége gördülékeny működéséhez.

MENEDZSMENT MODULCSOPORT PLUGINEK

1Beléptetőrendszer plugin
A Beléptetőrendszer plugin a HR modullal van összeköttetésben. A plugin használatával a redszerbe való belépések és kilépések naplózásra kerülnek. A plugin tartalmaz egy ellenőrző funkciót is, ez a gyanús jelenlétek ellenőrzése. Ez a funkció a beléptetőrendszer be és kilépési adatait veti össze, a HR jelenlétek időpontjával. A plugin összeköthető külső beléptető rendszerek fizikai eszközeivel, amik a munkatárs azonosítására alkalmas adatokat és az esemény időpontját továbbítják.
2Gyártáselőkészítés plugin
A Gyártáselőkészítés plugin a Gyártás modul kiegészítő funkciójaként szolgál, melynek használatával könnyebbé válik a készletek kezelése. Az összeállítási útmutató anyagjegyzéke alapján lehetőség nyílik a beépülő elemeket kigyűjteni a kiválasztott cikk megadott sorozatszámára. A készletnyilvántartással naprakész információ kapható a gyártáshoz szükséges alapanyagok készletének alakulásáról, illetve rendelkezésre állásáról. A plugin tartalmazza továbbá a készlet szedési listát is, melynek segítségével előkészíthetők a gyártáshoz szükséges alapanyagok.
3Munkaszervező plugin
A Munkaszervező plugin a Projektkezelő modult egészíti ki. Segítségével egy speciális kimutatást készíthetünk, mely havi nézetben jeleníti meg a futó projekteket. A munkavállalók projektekre allokálhatók, átláthatóan, átfedések nélkül. A plugin kezeli a dolgozók szabadságigényeit, ezáltal könnyebben átszervezhetők a munkafolyamatok. A Munkaszervező plugin segítségével előre tervezhető az összes projekten dolgozó munkavállalók elosztása.
4Több cég kezelése plugin
A plugin segítségével a saját cég telephelyeként felrögzíthetők a PEAS-ben kezelendő további saját cégeink. Az így létrehozott cégprofilokhoz lehetőség nyílik külön technikai felhasználók rögzítésére a számlák elkülönítése érdekében. A számlázáson túl a raktárak is hozzárendelhetők egy-egy telephelyhez, így a raktárkészletek is elkülönülnek egymástól. A házipénztári bizonylatok kiállításakor a házipénztáron túl megadható az azt kiállító cég is.
5E-mail kommunikáció bejelentésben plugin
A Feladatkezelő modulban a bejelentések hozzászólásai e-mailben is kiküldhetők a plugin által a kiválasztott címzetteknek. A válaszként érkező e-mailek Témákhoz rendelhetők, ezáltal tartalmuk hozzászólásként megjelenik az adott bejelentésnél. A kiegészítő használatával egy felületen gyűjthető össze a témával kapcsolatos valamennyi információ, amely sokkal áttekinthetőbbé teszi az írásbeli kommunikációt. A plugin egyszerűsíti a kezelhetőséget is, hiszen nem szükséges belépni a PEAS Vállalatirányítási Rendszerbe, mivel a hozzászólások az e-mailben azonnal megtekinthetők és a levelezőrendszerből újak is beküldhetők.

CRM MODULCSOPORT PLUGINEK

1Gyártásindítás ajánlatból plugin
Az Értékesítés modul kiegészíthető a „Gyártás” típussal, melynek következtében az értékesítés összekötésre kerül a Gyártás modullal. Az ilyen típusú értékesítések indításakor az érintett tételek gyártási folyamata azonnal megkezdődik, így a munkafolyamat jelentősen gyorsítható.
2Keretmegrendeléses értékesítés plugin
A plugin az Értékesítés modul funkcióit bővíti ki. Használatával lehetőség van a megrendelések árajánlatok nélkül történő kezelése vagy azok részteljesítése. A kiegészítő funkció tartalmazza a kontrakt, speciális keretmegrendelést is. Használatával a partner előre adhat le rendeléseket, bizonyos mennyiségű termékre, és azokat tetszőleges időpontban lehívhatja. A Kontrakt megrendelés típusnál definiáljuk, hogy összesen mekkora mennyiségre adott le rendelést, a lehívás típusú megrendeléseknél rögzítjük, hogy mennyit kért eddig szállításra.
3Szállítási naptár plugin
A Szállítási naptár plugin az Értékesítés modult egészíti ki a Kiszállítás naptár funkcióval. A plugin használatával a naptárban megadott időintervallumra előre ütemezhetők a szállítások a partner, illetve a gépjármű megjelölésével. Megjelenítők továbbá az eszközök kiadásának részletei ügyfélre és időtartamra lebontva, valamint a szervizelésre leadott eszközök útja is nyomon követhető. Ezáltal optimalizálásra kerülnek a szállítások, a szervizelési folyamatok és az eszközhasználatok is.
4Webshop extended plugin
A Webshop modul kiegészítésével további hasznos funkciók érhetők el. Lehetőség van a folyamatban lévő akciók lekérdezésére és akciós újságok feltöltésére. A vásárlók termékek kedvelésével külön menüben megtekinthetik az általuk mentett termékeket, amelyek gyorsíthatják a vásárlás folyamatát. Az export funkcióval lementhetők az egyes rendelések tételei, amelyek az import funkció használatával villámgyorsan újrarendelhetők. A javasolt kosár szintén a rendelések leadását segítheti az elmúlt időszak vagy a legutóbbi vásárlások termékeinek összeállításával.
5Gyorsított vevőrendelés plugin
A Gyorsított vevőrendelés plugin segítségével időt spórolhatunk azonnali rendelések készítésekor. A vevő, telephely és termékek kiválasztásával összeállítható a rendelés. A termékek kiválasztása után látjuk a jelenlegi és várható szabad készleteinket a leadott szállítói megrendeléseink alapján, valamint a készletekhez tartozó sarzsokat is. A mennyiségek megadása történhet a cikk alapértelmezett mértékegységében, de további kiszerelések meghatározásával is. Elkerülendő a többszörös rendelések leadását, külön felületen listázhatók a partner még élő rendelései, valamint javasolt rendelések is összeállíthatók a korábbi vásárlások alapján. A Fuvarszervezés plugin kiegészítővel meghatározható a rendelések szállításának időpontja a berögzített szállítási napok alapján.
6Visszáru plugin
A Visszáru plugin segítségével könnyedén kezelhetők a beszállításokhoz, értékesítésekhez és eladásokhoz kapcsolódó szállítói- és vevői reklamációk. Visszáru kérelmek rögzítésekor megadható a panasszal érintett partner neve és a kapcsolódó szállítólevél, valamint a panaszos termék mennyisége. A kérelmek listáiban láthatók a folyamatban lévő kifogások, illetve könnyen szűrhetők a gyakori partnerek és termékek. A kérelmek megvizsgálását követően rögzíthető azok elutasításának indoka, valamint pozitív elbírálás esetén a plugin segítségével a visszaküldendő mennyiség szállítólevélre tehető, illetve visszavételezhető és jóváírható.

PÉNZÜGYI MODULCSOPORT PLUGINEK

1Automata havidíjszámlázó plugin
Az Automata havidíjszámlázó plugin a Számlázó modult egészíti ki. Használatával a folyamatos teljesítésű szolgáltatások számlázása automatizálható. Az automata számlázás menüpontban lehetőség van szolgáltatási csomagonként, fizetési módonként vagy településenként csoportosan bizonylatokat generálni. Kiállítható díjbekérő és normál számla. A legenerált számlákhoz közös megjegyzést és fizetési határidőt is megadhatunk. A "Számlázatlan partnerek" kimutatással könnyedén ellenőrizhető, hogy kinek nem készült még számla.
2Banki tranzakciókezelés plugin
A Banki tranzakciókezelés plugin a Pénzügy modul funkcióit egészíti ki. Használatával a bankok által generált fájlok gyorsan és kényelmesen tölthetők be a rendszerbe. A plugin kezeli a tömbösített átutalásokat és befizetéseket, melyekkel a munkavégzés meggyorsítható. A betöltött banki tranzakciók automatikusan összerendelik a tételeket a megfelelő partnerrel és számlaszámmal. Az azonosítás történhet a közleményben megadott partner bankszámlaszáma, adószáma és a teljesítendő számla sorszáma alapján. A betöltött banki tranzakciós listával azonosított számlák egy gombnyomással, azonnal teljesíthetők. A kiegészítő a következő bankok alkalmazásaiból letölthető állományok feldolgozására alkalmas: OTP Elektra, UniCredit Spectra, K&H Electra, Raiffeisen Electra, Erste Electra, CIB Bank és Budapest Bank Üzleti Terminál.
3E-számla plugin
A PEAS Vállalatirányítási Rendszer Számlázó moduljába integrálható az e-számla funkció. A számla kiállításánál kiválaszthatóvá válik az e-számla, melynek rögzítése után akár azonnal kiküldhető a partner részére. A számla elektronikus aláírással és dátumbélyegzővel kerül kiállításra. Az elektronikus számla gyors, kényelmes, gazdaságos, környezetbarát és biztonságos.
4Gyűjtőszámla plugin
A Gyűjtőszámla plugin a Számlázó modult egészíti ki. Használatával automatizálható a havi vagy heti fizetési móddal rendelkező, kiszállítást is igénybe vevő partnerek számlázása. Az Új gyűjtőszámla menüpontban lehetőség van fizetési módonként vagy számlázási időszakonként csoportosan bizonylatokat generálni. Az adott időszakban leszállított csomagok mindegyike szerepelni fog a számlán a szállítási címek, időpontok, szállítólevelek és az azon található tételek megjelölésével. A gyűjtőszámlákon a fuvardíjak felszámítása is lehetséges.
5Hitelkezelés plugin
A Hitelkezelés plugin pénzügyi limit beállítását teszi lehetővé a partnerek részére. Külön időszakra szóló limit is megadható a vásárlókhoz, melyeket átlépve a vevők ugyan leadhatják rendeléseiket, azonban ezekhez nem készülnek szállítólevelek a tartozások kiegyenlítéséig. A hátralékos partnerek listája vevőnként csoportosítva, összesített formában exportálható a rendszerből, melynek segítségével további kimutatások készíthetők. A beállított limitektől függetlenül manuálisan is lezárhatók a partnerek, amelyekkel megakadályozható az adósság felhalmozása. A lezárással megakadályozható a szállítólevelek vagy a rendelések leadása is.
6EDI plugin
Az EDI pluginnel lehetőség van EDI-n (Electronic data interchange) keresztül történő fájlok küldésére és fogadására. A kiegészítő lehetővé teszi a szállítói rendelések, valamint számlák küldését és fogadását hitelesített, biztonságos formában. Az egyes megrendelések és a hozzájuk kapcsolódó számlák könnyedén összevethetők az ellenőrzési funkció segítségével.
7Automata indexálás plugin
Az Automata indexálás plugin használatával lehetőség nyílik a partnerek szolgáltatásainak automatikus indexálására. A partnerhez beállított folyamatos szolgáltatások személyre szabásával megadhatók az indexálást érintő szolgáltatások. A partnereinkhez beállítható kapcsolattartó, aki egy elektronikus aláírással ellátott dokumentum segítségével automatikusan értesül az indexálás tényéről. A megadott kezdeti dátum előtt indult szolgáltatások díjai az indexálás kezdőidőpontja és százalékos mértéke alapján módosíthatók.
8NAV kapcsolat plugin
A plugin teljes körű cégellenőrzést, adatbetöltést és a saját cég részére kiállított számlák letöltését teszi lehetővé a NAV hivatalos adóhatósági adatbázisából. Így elkerülhető a hibás partneradat rögzítése és kiküszöbölhető az inaktív vagy felszámolás alatt lévő cégekkel történő üzleti kapcsolat létesítése. A plugin adószám alapján szinkronizálja a partner név és címadatait, melyeket rögzít is a PEAS Vállalatirányítási Rendszerben. Áfa típusonként beállítható egy alapértelmezett költségnem a számlák tételeire. A betölthető szállítói számlákat a rendszer egy külön listában gyűjti össze, ahonnan kiválaszthatók a rögzítendő számlák. Új szállítói számla rögzítésekor a kiállítójának és számlaszámának megadásával is betölthetők a számla további adatai.

TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MODULCSOPORT PLUGINEK

1EKÁER plugin
Az EKÁER plugin a PEAS Vállalatirányítási Rendszerben kiállított EKÁER regisztrációhoz kötött bejövő és kimenő szállítmányok szállítóleveleit kezeli. Az EKÁER plugin biztosítja a rendszeren belül az EKÁER bejelentkezést és az EKÁER szám igénylést. Az EKÁER-köteles szállítólevélhez szükséges adatokat automatikusan feltölti a NAV rendszerébe, majd a kapott EKÁER sorszám azonnal rákerül a szállítólevélre. A plugin használatával a munkafolyamatok lényegesen meggyorsíthatók és megkönnyíthetők.
2ELÁBÉ plugin
Az ELÁBÉ plugin segítségével a PEAS Vállalatirányítási Rendszer Raktárkezelő moduljában lehetőség nyílik ELÁBÉ kimutatás lekérésre, amellyel az eladott áruk beszerzési értékét láthatjuk összegezve az általunk megadott időszakban. A kimutatás lekérhető kategóriánként, valamint dimenziónkénti csoportosítás is lehetséges. A kimutatás excel táblázatba is exportálható.
3Göngyölegkezelés plugin
A Cikk-kezelő és Raktárkezelő modulok bővíthetők a Göngyölegkezelés - cikk szerinti pluginnel, mely a szállítmányokhoz tartozó göngyölegeket kezeli és azok nyomon követéséért felel. Ezek a Cikk-kezelő modulban új göngyöleg típusú termékként hozhatók létre, a normál cikkeknél is megadható tulajdonságokkal. A termékekkel együtt a raktárakban tárolhatók, így lehetőség nyílik a göngyölegek készletre vételére és kiadására is a rakátbizonylatok segítségével. A Göngyölegmozgás megtekintésével ellenőrizhető a partnereknél nyilvántartott göngyölegek listája is. A kiadási- és szállítólevél bizonylatokon szereplő göngyölegek a termékekkel együtt könnyedén kiszámlázhatók a Számlázó modul segítségével.

A Raktárkezelő modul bővíthető a Göngyölegkezelés - nyilvántartás szerint pluginnel, mely a szállítmányokhoz tartozó göngyölegeket kezeli és azok nyomonkövetéséért felel. Ezeket a plugin külön raktárban tartja számon, ahová a göngyölegek készletre vételére és kiadására is. A készletek megtekintésével ellenőrizhető a partnereknél nyilvántartott göngyölegek listája is. A pluginhoz két kimutatás tartozik: a Göngyöleg mozgás és a Göngyöleg átadás. Mérlegjegyek készítésekor lehetőség van a göngyölegek súlyának külön megadására.
4Mérlegjegykezelés plugin
A Raktárkezelő modul kiegészítő funkciója a Mérlegjegykezelés plugin. A mérlegelés segítségével a szállítmányok és az azokhoz tartozó göngyölegek mérhetők le és tarthatók nyilván. A méréseket manuálisan lehet rögzíteni, megadva a szállítás irányát, raktárat, szállítót, szállítmányt, göngyöleget és a mért súlyokat. Kimutatások kérhetők le a bizonylatokra és eltérésekre vonatkozóan.
5Árlistakezelés plugin
A plugin a Cikk-kezelő és Beszerzés modulok kiegészítéseként épül a rendszerbe. Segítségével a beszerzési és eladási árlisták könnyedén lekérdezhetők. A cikkekhez mennyiségi árak, partnerenként egyedi árak és százalékos kedvezmények rendelhetők. A legjobb ár algoritmus biztosítja, hogy a vevők mindig a lehető legjobb elérhető áron kapják a termékeket és szolgáltatásokat, a hozzájuk rendelt árlisták és a termékekhez rendelt kedvezmények alapján. Az eladási árak könnyedén újraszámolhatók a kívánt árrés segítségével, egy erre kialakított felületen.
6Csomag- és rabattkezelés plugin
A Csomag- és rabattkezelés plugin a Cikk-kezelő modul kiegészítő funkciója. Segítségével különböző termékcsomagok meghatározására nyílik lehetőség, melyek megvásárlásakor különböző kedvezmények adhatók a vásárlók részére. A csomagok időszakhoz, partnerekhez és partnercsoportokhoz köthetők. A kedvezmény vonatkozhat a megvásárolt termékek árára és rabatt kedvezményre, azaz ajándék termékekre. Az Értékesítés modulban ellenőrizhető, hogy a vevőknek milyen cikkek vásárlására van még szüksége a csomagok után járó kedvezmények igénybe vételéhez. A Webshop modul segítségével a vásárlók is ellenőrizhetik az egyes csomagokból hiányzó tételeket.
7Termékdíjkezelés plugin
A Termékdíjkezelés plugin segítségével a Cikk-kezelő modulban rögzíthető a termékekkel kapcsolatos termékdíj fajtája, mennyisége és értéke. A pluginnal megkülönböztethetők a csomagolószerből, a termékekből és a hulladékból keletkező termékdíjak, amelyek a termékdíj import segítségével könnyedén feltölthetők a cikkekhez. A Számlázó modulban kiállított számlán külön táblázatban, összesítve láthatók a fizetendő díjköteles anyagok és azok mértéke. A termékdíjakhoz kapcsolódó kimutatások segítségével ellenőrizhető egy adott időszakban keletkezett kötelezettség mértéke.
8Beszerzési garancia, szavatossági szabály plugin
A Beszerzési garancia, szavatossági szabály plugin segítségével biztosítható, hogy a rendelt vagy eladott termékek szavatossága egy előre beállított érték után legyen. A termékek beszerzési garanciájával szabályozható, hogy mi az a szavatossági idő, amellyel a termék még befogadható. A szavatossági szabályok között rögzíthető, hogy azok eladásokra vagy beszerzésekre vonatkoznak. Megadhatók a szabályhoz tartozó partnerek, cikkek, kategóriák és az érték, melynek segítségével a rendszer kiszámolja a legkorábbi lejárati dátumot, amitől kezdődően értékesíthetők vagy befogadhatók a termékek. A szavatossági kimutatás segítségével ellenőrizhető a készleten lévő, romlandó termékek listája, amelyekre akciókkal ösztönözhetők a partnerek.
9Rendelésgenerálás plugin
A Rendelésgenerálás-teendők plugin a Beszerzés modult egészíti ki. Segítségével a partnerekhez berögzített szállítási napok és fogyási adatok alapján lehetséges a megrendelések generálása. Beállítható a vizsgált időszak és a számítási mód, amelynél figyelembe vehető az időszakra vonatkozó átlagos és optimális fogyás. A fogyási adatok, szabad készlet információ és folyamatban lévő rendelések mind ellenőrizhetők a megrendelés összeállításakor. A rendszer automatikusan kigyűjti a leadandó rendeléseket a beállított szállítási napok és leadási határidők alapján.
10Fuvarszervezés plugin
A Fuvarszervezés plugin megkönnyíti a szállítmányok összeállítását. A napi fuvarok berögzítésével láthatók az azonos napon induló túrák, azok autói, sofőrjei, szállítási címei és az autókon szereplő szállítmányok súlya, valamint a kocsi teherbírása. A megjelenő táblázatban az autók teherbírása alapján átjáratozhatók a szállítmányok. Az elkészült túrák indításával egy gombnyomásra kigenerálhatók az egyes vevőkhöz kapcsolódó szállítólevelek és a hozzájuk tartozó számlák.
11Beszerzés kimutatás plugin
A Beszerzés kimutatás plugin cikkenként összegzi a beszállítók felé felmerült igényeket és a részükre leadott megrendeléseket. Beszerzett cikkeink statisztikáit diagramos megjelenítéssel is alátámaszthatjuk egy adott időintervallumra vonatkoztatva. Többféle szempontot is figyelembe vehetünk a kimutatásunkban pl: Árváltozás, átfutási idő, költségek összesítése, mennyiségi megjelenítés. Az elkészített kimutatások exportálhatók különböző formátumokba. A "beszerzési információ kimutatás" segítségével ellenőrizhető a megrendelt termékek valós átfutási ideje és a kapcsolódó minimális beszerzési költségek.
12Összeállítási/Bontási bizonylat plugin
Az Összeállítási/Bontási bizonylat plugin segítségével lehetőség nyílik a Raktárkezelő modulon belül a csomagban értékesíthető termékek összeállítására. Miután létrehoztuk az összetett cikkeket és meghatároztuk azok tartalmát, egy összeállítási bizonylattal elvégezhető a termékeket tartalmazó csomag összekészítése. A plugin segítségével lehetőség van a Raktárkezelő modulon belül a csomagban értékesíthető termékek összeállítására. Miután létrehoztuk az összetett cikkeket és meghatároztuk azok tartalmát, egy összeállítási bizonylattal elvégezhető a termékeket tartalmazó csomag összekészítése. A csomag beárazható a termékek egyéni árától függetlenül, így lehetőség nyílik a kapcsolódó akciók kialakítására is. A nem értékesített csomagokat bontási bizonylattal darabjaira szedhetjük, így azok tartalma külön-külön is értékesíthető marad.
13Jövedéki termékkezelés plugin
A Cikk-kezelő modul kiegészítő funkciója a Jövedéki termékkezelés plugin. A jövedéki termékekre (pl. alkohol, üzemanyag, dohánytermék) speciális szabályok vonatkoznak. A PEAS Vállalatirányítási Rendszer jövedéki termékkezelés funkciójával ezek a termékek is egyszerűen és szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően kezelhetők. A cikkek adatlapján, jövedéki termékként megjelölt árukhoz KN kód és jövedéki kategória adható. A rendszerben rögzített partnerekhez pedig jövedéki engedélyszám rendelhető. Jövedéki terméket tartalmazó bizonylatok tartalmazzák a jogszabály szerint megkövetelt adatokat. A plugin segítségével lekérhetőek, a raktárakra vonatkozó jövedéki adatszolgáltatások.
14REST API plugin
A REST API plugin célja, hogy lehetővé tegye a PEAS Vállalatirányítási Rendszer külsős rendszerekkel történő kétirányú adatcseréjét. A REST API-t elérő kliens a Partnerkezelő modulban hozható létre, amely a szükséges modulban egyszerűen beállítható. Ilyen lehet például a webáruház kliens integrálása a Cikk-kezelő modullal, mely a termék adatainak frissítését kezeli. A plugin kiterjedt kontrolling adatkinyerési lehetőséget is kínál, többek között pénzügyi, feladatkezelési és projektkezelési területen.

Akik a PEAS Vállalatirányítási Rendszert választották...

 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Töltse ki űrlapunkat
díjmentes konzultációért!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.

  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.