A vállalatirányítási rendszer nem működik magától...
Avagy az ERP implementációs tréning jelentősége

Egy ERP magától nem gyárt termékeket és nem teljesít megrendeléseket. Nem határozza meg, mit kell előállítani vagy beszerezni és azt sem, hogy pontosan mikor. Nem csökkent automatikusan működési költséget, nem eredményez gyorsabb termékfejlesztést, mint ahogy nem javítja a vevőszolgálat reakcióidejét sem.
Viszont a szoftver az összegyűjtött adatok alapján riportokat készít és javaslatokat tesz, melyeket felhasználhatunk a kedvezőbb üzleti eredmény elérése érdekében.

 

A kitűzött vállalati célok ugyan az ERP segítségével, de a felhasználók munkája által valósulnak meg!

Ha munkatársainknak nem biztosítunk lehetőséget arra, hogy tökéletesen megértsék és elsajátítsák a rendszer működését, az kedvezőtlen hatással lesz termelékenységünkre! Éppen ezért helyes döntés, ha elkülönítünk egy „képzési alapot” a bevezetési költségvetés részeként.

 

Egy vállalatirányítási rendszer rentábilis működtetésének kulcsa maga a felhasználó!

A vállalatok többsége úgy véli, hogy a beszállító által biztosított néhány hónapos, rendszerspecifikus képzés már önmagában elegendő. Ez az esetek többségében nem állja meg a helyét. A legtöbb ERP fejlesztő az értékesítési szakaszban hajlamos először a képzés díjából lefaragni a „csomagár” csökkentése érdekében.

Az oktatások általában a rendszerek konkrét funkcióira és működésére összpontosítanak. Természetesen ez is nagyon fontos, azonban a felhasználóknak ennél sokkal mélyebb, rendszerszintű megértésre van szükségük. Egy tájékozott kulcsfelhasználó nem csupán követi az ERP által felkínált protokollokat, hanem „házasítja” is azokat a cég működésével. Önálló döntéseket hoz, melyek időnként vezethetnek a rendszer által javasolt munkamenet megkerüléséhez (workaround) vagy akár módosításához (altering) is.

 

A sikeres rendszerbevezetés alapja a felkészült munkatárs!

Egy integrált, minden ügyviteli területre kiterjedő megoldás bevezetése a szervezet összes munkatársát érinti. Olyanokat is, akik nem olvasnak jelentéseket vagy egyáltalán nem érintenek billentyűzetet. Sokan nem így gondolják, de ettől még így van! Ők azok, akiknek mostantól beléptetővel kell megkezdeniük a műszakot, másként kell a raktározást végezniük, esetleg már nem telefonon kell leadniuk a megrendeléseket. Egyszóval: megváltozik a napi munkamenetük.

Számukra különösen nehéz lesz változtatni és egyben el is fogadni a változást. Természetesen ez érthető is. Nehéz feldolgozni, ha egyik napról a másikra az utasítások egyszerűen csak úgy „lepottyannak a nagy égi számítógépből”, főleg, ha azok még ellent is mondanak egy életnyi gyártási gyakorlatnak... Komoly problémának tűnhet, de a megoldás mégis egyszerű!

Ha a bevezetési projekt kapcsán szeretnénk elnyerni minden munkatársunk támogatását, tájékoztassuk őket arról, hogy mik a közös célok az ERP bevezetésével és arról is, mi az ő szerepük ebben.

 

Tartsuk naprakészen kollégáinkat!

Az ERP bevezetése egy út, nem maga a végállomás! Egy ma telepített rendszer soha nem ugyanaz a rendszer, amit egy évvel később használunk. A beszállító rendszeresen frissíteni fogja a szoftvert. A frissítések következtében új funkciókat lehet majd elérni, melyek akár az eddigi munkafolyamatok optimalizálását is eredményezhetik. Egy vállalat működése folyamatos változásban van. Új munkatársak érkeznek, új pozíciók nyílnak, munkakörök bővülnek ki. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassa ki rendszeréből, szüksége lesz munkavállalói folyamatos továbbképzésére, oktatására. Ha abban bízik, hogy a korábbi kulcsfelhasználók tökéletesen továbbörökítik a rendszerrel kapcsolatos tudásukat, csalódni fog!

 

Ha beszállítójától 3-6 havi rendszerességgel képzéseket vásárol, hosszú távon jelentősen csökkentheti vállalata működési költségét és minimalizálhatja a hozzá nem értésből adódó hibázás lehetőségét.

 

2010 óta több száz magyar KKV-hez vezettük be az általunk fejlesztett PEAS Vállalatirányítási Rendszert. Azt tapasztaljuk, hogy azok a cégek, akik hajlandóak befektetni munkatársaik folyamatos képzésébe, komoly versenyelőnyre tesznek szert és idővel iparáguk élvonalába kerülnek.

Amennyiben Ön vállalatirányítási rendszer bevezetése előtt áll, keressen bennünket!

 

 

Akik már a PEAS Vállalatirányítási Rendszert használják...

 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia

IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465

IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes rendszerdemót

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.