Újgenerációs vállalatirányítási rendszerek előnyei

Az újgenerációs vállalatirányítási rendszerek előnyei

Korábban csak a multinacionális cégek, nagyvállalatok kiváltsága volt a vállalatirányítási rendszerek használata, de ma már egyre inkább azt tapasztalhatjuk, hogy a KKV-k is kezdik bevezetni a napi működésükbe, kihasználva az ERP számos előnyét. Köszönhető ez egyrészt annak, hogy az ügyviteli szoftverek jobban bekerültek a köztudatba, - például azzal, hogy  pályázatok is támogatták a bevezetésüket -, másrészt a digitalizációs folyamatokhoz már szinte elengedhetetlen eszköznek számítanak. Nézzük, mi jellemzi az újabb ERP-szoftvereket,  és hogyan kínálnak felhasználóbarát megoldásokat elődjeikhez képest.

 

Felhő alapú rendszerek

Az ERP-k használata sokkal rugalmasabbá és egyszerűbbé vált az elmúlt időszakban, mivel a mai webes technológia lehetővé teszi, hogy egy internetes böngészővel elérjük a felhő alapú vállalatirányítási rendszerünket. Szinte bárhonnan és bármikor. Így már nincs feltétlenül szükség saját szerverre és helyben történő telepítésre: a cloud megoldások ezáltal egyértelműen csökkentik az IT-re fordított költségeket, sőt,  a biztonsági kockázatokat is.

 

Integrált működés és automatizált folyamatok

A korábbi rendszerekben általánosságban nem fektettek nagy hangsúlyt a kommunikációs többirányúságára és a csapatmunka támogatására sem. Ennek eredményeként a feladatokat manuálisan vagy más, külső alkalmazások segítségével kellett nyomon követni. Azonban a modern ERP-k már lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy minden, a rendszerben megtalálható adattal kapcsolatban kommunikációt folytassanak munkatársaikkal, ügyfelekkel és külső partnerekkel, többnyire ezt már integrált módon, akár automatizmusok beállításával. Rendszeren belül többféle kommunikációs megoldás áll rendelkezésre, beleértve az automatikus e-mail értesítőket, feladatok határidőzését, naptárbejegyzéseket, dokumentumok csatolását és jegyzeteket is. Ezek a megoldások időt és energiát takarítanak meg a vállalati működésben, hiszen az automatizált folyamatok és a bárhonnan elvégezhető műveletek felgyorsítják az ügyintézést.

 

Felhasználóbarát funkciók és adatok egy helyen

A korábbi ERP rendszerek nem tudták lekövetni a teljes céges folyamatokat, így általában több külön célszoftver használatával fedték le ezeket. A mai integrált rendszerek ezzel szemben már képesek lehetnek az összes munkafolyamat menedzselésére, minden céges adat kinyerhető egyetlen rendszerből. A moduláris felépítésnek köszönhetően ráadásul csak azokért a funkciókért fizet az ügyfél, amelyre valóban szüksége is van.

Mivel minden folyamatot és információt egy rendszeren belül kezelünk, így lehetővé vált az adatok gyors és egyszerű lekérdezése, összegzése. Az adatok tetszőleges formátumban exportálhatók, a diagramok segítik az ellenőrzést és a tervezési folyamatokat, valamint képesek automatikusan vezetői kimutatások készítésére és kiküldésére.

 

A költségek változása

Korábban a licencdíjak az ERP projekt teljes költségeinek nagy részét tették ki, így jelentős egyszeri kiadást jelentettek a vállalkozások számára. Azonban napjainkra egyre népszerűbbek lettek a megfizethető, havidíjas üzemeltetési konstrukciók, bérleti vagy lízing szolgáltatások, miközben a licencdíjak is csökkennek.

A modern vállalatirányítási rendszerek ma már sokkal inkább elérhetőek a kis- és középvállalkozói szféra számára, és lehetővé teszik, hogy elérhető áron, akár teljes mértékben a saját igényeikre szabott rendszert használjanak.

Amennyiben Ön is elérkezettnek látja az időt egy korszerű ERP bevezetésére, vagy meglévő szoftverét cserélné a vállalat igényeit kielégítő vállalatirányítási rendszerre, bátran vegye fel kapcsolatot szakértő kollégáinkkal. A PEAS Vállalatirányítási Rendszerrel új szintre emelheti vállalkozását!

Akik már a PEAS Vállalatirányítási Rendszert használják...

 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia

IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465

IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes rendszerdemót

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.