Digitális átalakulás:
avagy az üzleti siker záloga

 

Bár hazánk az elmúlt években jelentős lépéseket tett a digitális átalakulás terén, kétségtelen, hogy az európai rangsorban még mindig nyílik tér a továbbfejlődésre. A közelmúltban egyre több magyar vállalat döbbent rá arra, hogy a digitális technológiák bevezetése és alkalmazása pozitívan befolyásolhatja versenyképességét, éppen ezért aktívan törekszik azok integrációjára. Ez a jelenség különösen az e-kereskedelem, az automatizálás és az adatelemzés területén figyelhető meg.

A hazai KKV-k körében persze még mindig vannak akadályok, a költségérzékenység és a szakértelem hiánya gátat szabnak a teljes körű digitális átalakulásnak. Európai viszonylatban Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el. Olyan országok, mint Finnország, Svédország és Hollandia előrébb járnak ezen a téren, részint az intenzívebb állami támogatásoknak, részint magasabb technológiai fejlettségüknek köszönhetően. Hazánknak további erőfeszítéseket kell tennie a digitális képességek fejlesztésében, a vállalati szektor támogatásában és az oktatás területén, hogy felzárkózzon az európai élmezőnyhöz.

 

‍A digitalizáció szerepe a vállalati működésben

A digitális átalakulás nem csupán egy újabb divatos kifejezés az üzleti szférában, hanem egy alapvető változás, mely elengedhetetlen a modern vállalatok túléléséhez. Ez a folyamat átformálja a cégek működését, lehetővé téve számukra, hogy gyorsabban és hatékonyabban reagáljanak a piaci változásokra. Ez a fajta transzformáció magában foglalja azokat a technológiai, kulturális és operatív módosításokat, melyek célja, hogy a gazdasági szereplők könnyebben alkalmazkodjanak a digitális kor kihívásaihoz.

A siker kulcsa egy olyan új szervezeti működés, ahol a legfontosabb erőforrások, az emberek, teljes összhangban működjenek a vállalati folyamatokkal és az alkalmazott technológiával. Egy eredményes digitális átalakulás végeztével a cégek képesek lesznek arra, hogy azonnal felismerjék és kihasználják azokat az eléjük táruló lehetőségeket, melyek digitális rugalmasságuk és üzleti agilitásuk révén válnak elérhetővé számukra.

‍Szakértői segítség

Ha Ön is úgy dönt, hogy elindul ezen az úton, akkor szüksége lesz egy olyan külsős szaktanácsadó cégre, aki átlátja a teljes folyamatot és képes irányítani azt. A partner elsődleges feladata a megfelelő ERP szállítása, de ugyanúgy ő felel majd az új szoftver integrációjáért is. Először is tehát meg kell találnia azt a megbízható szakértőt, aki nem csupán egy szoftver beszállító, de valódi értéket is képes adni cégének. Ez a stratégiai partner segíti majd Önt felhő alapú infrastruktúrájának kiépítésében és integrációs igényeinek kezelésében.

‍Cloud megoldások

A második lépésben válassza ki az alkalmazni kívánt felhőalapú megoldásokat! Ha így tesz, eléri azt, hogy vállalata később egységesen és integráltan működjön, ahol munkatársai, ügyfelei és partnerei azonnal hozzáférhetnek minden őket érintő információhoz. Az adatoknak minden pillanatban elérhetőnek, pontosnak és naprakésznek kell lenniük azért, hogy Ön gyors és hatékony döntéseket hozhasson.

Mindig tartsa szem előtt, hogy a digitális átalakulás végső célja nem a technológiai eszközök beépítése, hanem az üzleti környezet változásaihoz történő alkalmazkodás megteremtése!

A COVID-19 bebizonyította, hogy minden vállalatnak képesnek kell lennie a távmunkára történő átállásra, ha kell, akár egyik napról a másikra. Egy sikeres transzformáció lehetővé teszi a távmunkát és mobilitást is teremt. Nincsenek leállások, az üzleti kommunikáció töretlenül folytatódhat, függetlenül attól, hogy a munkavállaló fizikailag hol tartózkodik. Ez a fajta üzleti működés képes ellenállni a piaci változásoknak, természeti katasztrófáknak és egyéb váratlan helyzeteknek.

Az átalakulás sikerének origója egy olyan ERP, amely nem csupán az adatok kezelésére képes, de stratégiai eszközként is funkcionál, elősegítve a vállalat növekedését és adaptációját a gyorsan változó üzleti környezethez.

Az általunk fejlesztett PEAS Vállalatirányítási Rendszer egy komplex, felhőalapú megoldás, melyet kifejezetten azzal a céllal hoztunk létre, hogy támogassuk a magyar vállalatok digitális átalakulását. A PEAS ERP segítséget nyújt Önnek minden ügyviteli területen, a pénzügyek kezelésétől kezdve a szerviz tevékenység menedzselésén keresztül egészen a gyártásig. Rendszerünket használva egységes és átlátható formában kezelheti adatait és üzleti folyamatait.

Az IKRON Kft. csapata készen áll arra, hogy elindítsa Önt a digitalizáció útján. Ha segítségre lenne szüksége, keresse vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáinkat!

IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465

 

 

Akik már a PEAS Vállalatirányítási Rendszert használják...

 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes rendszerdemót

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést, demót nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.