„Dobozos” vagy egyedi? – PEAS Vállalatirányítási Rendszer

„Dobozos” vagy egyedi?

A vállalatirányítási rendszer kiválasztásánál gyakori hiba, hogy az azt bevezető cég olyan rendszereket tesz egy mérlegre, melyek egyáltalán nem hasonlíthatók össze, hiszen más-más kategóriához tartoznak. Annak érdekében, hogy a piacon lévő ERP-ket megfelelően tudjuk rangsorolni, már a kiválasztási folyamat legelején meg kell határoznunk, hogy milyen rendszert szeretnénk.

A dobozos...

A dobozos rendszerek olyan informatikai megoldások, melyeket általános standardok alapján fejlesztenek, így azok átalakítás nélkül, bármilyen vállalkozásnál bevezethetők. Ezek az ügyviteli szoftverek jellemzően egy kisebb cég alapműködését lefedő, általános funkciókkal rendelkeznek. Előnyük, hogy nagyságrendekkel olcsóbbak az egyedi megoldásoknál. Mivel a dobozos termékek többsége korlátoltan, de beállításokkal testre szabható, ezért nincs szükség egyedi fejlesztésre. Persze mindig van egy „DE”! Ebben az esetben a „DE”, az alkalmazkodás! A standardizált folyamatok nem igazodnak a vállalatok egyedi, specifikus működéséhez, sokkal inkább a felhasználó alkalmazkodik az előre megírt funkciókhoz. Egy 10 fő fölötti cégméret már többnyire egyedi munkamenetet eredményez, melyhez nehezen lehet hozzáilleszteni egy dobozos terméket. Az ilyen rendszereket használó cégeknek olyan mértékű kompromisszumkészségre van szüksége, melyet nem szívesen vállalnak.


Az egyedi...

Az egyedi rendszerek olyan vállalatirányítási rendszerek, melyeket – habár ugyanúgy tartalmazzák a standard funkciókat – a fejlesztő az adott vállalkozás speciális működésének megfelelően fejleszt tovább. Személyre szabott megoldásokat kínál, amely 100%-ig leköveti az adott vállalkozás működésbeli sajátosságait alfától omegáig. Előnye továbbá, hogy kényelmi funkciókat is tartalmaz, melyek a megrendelő munkavégzésének gördülékenyebbé tételét szolgálják. A rendszer az ügyfél igényeinek megfelelően készül el, tehát biztos lehet abban, hogy azt kapja, amit elvár, és ahogyan elvárja. Nincs kockázat, nincs kompromisszum! Természetesen a minőséghez ár is társul, ezek a rendszerek a dobozos megoldásoknál lényegesen drágábbak.Első lépésként tehát vizsgálja meg ügyviteli folyamatainak komplexitását, majd gondolja át, hogy a munkavállalók létszáma a közeljövőben meghaladja-e a 10 főt. Amennyiben a válasz igen, úgy majdnem biztos, hogy Önnek egyedi ERP megoldásra van szüksége


A PEAS Vállalatirányítási Rendszert cégünk 2010-óta fejleszti, kifejezetten a hazai kis- és középvállalkozások igényeinek megfelelően, tekintettel a magyar számviteli és jogi környezetre. A folyamatos innovációnak köszönhetően a PEAS képes arra, hogy tökéletesen lekövesse cége valamennyi munkafolyamatát.


IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465