Elavult ERP-t használ?

Elavult ERP-t használ?

Amikor vállalatirányítási rendszert alkalmazunk cégünknél, fontos, hogy figyeljünk a szoftver folyamatos fejlesztésére, frissítésére is, különben elavulttá válhat.  Ha egy vállalkozás fejlődik vagy megváltozik a működése, előfordulhat, hogy kinövi az addig használt ügyviteli rendszerét - amennyiben az már nem képes lekövetni a változásokat, esetleg nincs megfelelően karbantartva.  Ilyen esetben a korábban jól működő ERP már inkább hátráltathatja a napi munkafolyamatokat. Az alábbi jelek segíthetnek felismerni, hogy a megfelelő szoftvert használjuk-e, vagy érdemes komolyabban elgondolkodni a váltáson.

Egyéb alkalmazások

A napi munka elvégzéséhez nem elegendőek a mostani ERP-ben található nyilvántartó felületek és funkciók? A dolgozók külső programok segítségével vezetik a statisztikákat, céges adatokat (pl. excel táblákban, spreadsheeteken, sajátgépen tárolt mapparendszerek szintjén)? Ez árulkodó jele lehet annak, hogy jelenlegi rendszerünk nem ideális, mivel nem képes integráltan kezelni a gördülékeny munkavégzéshez szükséges információkat. Ebben az esetben, - ha egy helyen frissítenek egy adatot, úgy  - előfordulhat, hogy azt több táblázatban, mappában is meg kell ismételnünk. Az adminisztrációs folyamatok így egyértelműen lassulnak és több hibalehetőséget teremtenek. Ezzel szemben egy integráltan működő, modern ERP esetén elegendő egy helyen módosítani az adatokat és tárolni a céges dokumentumokat.

 

Kezelési nehézségek

A korábbi fejlesztésű és kis tudású vállalatirányítási rendszerek esetében még nem fektettek komoly hangsúlyt a felhasználóbarát funkciókra, a könnyű kezelhetőségre és a designra sem.  Ez a mai felgyorsult munkatempó és a felhasználók betanítása esetén is kulcsfontosságú, hiszen már nem elég, hogy az adott funkció megvan a rendszerben...számít a letisztult kezelőfelület és a logikus felépítés, működés is, mivel egyre kevesebb idő jut pl. az új munkavállalók szoftveres oktatására. Amennyiben érzékelhető a dolgozók hosszabb távú negatív hozzáállása a rendszerhez, mert nem igazodnak el az ERP-ben, úgy érdemes lehet elgondolkodni annak frissítésén.

 

Riportálási problémák

A vezetői döntéshozatalhoz szükséges kimutatásokat és adatokat egy korszerű ERP-ből könnyedén ki lehet nyerni. Előfordul azonban, hogy ezeket az összegzéseket nem tudjuk lekérni, vagy lekérdezést követően nehezen értelmezhetőek. A vállalatirányítási rendszerek egyik legfőbb alapfunkciója, hogy minden fontos adat azonnal látható egyetlen helyen. Ha rendszerünkben nincs megfelelően működő dashboard a döntéshozók számára, vagy a meglévő modulok nem támogatják a döntéshozatal folyamatát, érdemes lehet megvizsgálni más ERP alternatívát is.

 

Külső kényszer

A versenytársakkal szembeni folyamatos fejlődési kényszer meghatározó a vállalkozások életében. Lépéshátrányba kerülhetünk, mert az ERP elavult működése következtében hatékonytalan a működésünk vagy lassabbak a céges folyamataink. Mindez érzékelhetővé válik a cég mindennapi ügymenetében is, ezért kulcsfontosságú olyan ERP használata, amely képes a hatékony döntéstámogatásra, a folyamatok automatizálására, a vállalat valamennyi területének (legyen az pénzügy, HR, beszerzés, gyártásirányítás, projektmenedzsment stb.) naprakész kezelésére.

 

A moduláris felépítésű PEAS Vállalatirányítási Rendszerben mindent megtalál egy helyen, amire vállalkozásának szüksége lehet! Több mint 11 éve folyamatosan fejlesztjük és frissítjük ERP szoftverünket, hogy biztosítsuk ügyfeleink számára a napi munkavégzéshez és megalapozott döntéshozatalhoz szükséges funkciókat. Figyelembe vesszük a jogszabályi változásokat, a gazdasági környezet, illetve az ERP piac trendjeit és nem utolsó sorban partnereink egyedi igényeit. Amennyiben meglévő szoftvere(i) cseréje mellett döntene, forduljon szaktanácsadóinkhoz bizalommal!

Akik már a PEAS Vállalatirányítási Rendszert használják...

 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia

IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465

IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes rendszerdemót

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.