Hatékonyabb döntéshozatal üzleti intelligencia megoldásokkal – PEAS Vállalatirányítási Rendszer

Hatékonyabb döntéshozatal üzleti intelligencia megoldásokkal

Jelentősen javíthatják a vezetők döntéshozatali hatékonyságát az egyre inkább terjedő üzleti intelligencia megoldások – és ezen belül a vállalatirányítási rendszerek – , amelyek a sokszor kihasználatlan adattömegből vonnak le értékes következtetéseket. A látszólag értéktelen adatok elemzésével az üzleti intelligencia képes feltárni a párhuzamosságokat és az esetleges pazarlást.

Biztosan külföldi kell?

Az elmúlt években megfigyelhető, hogy a nemzetközi programozó cégek próbálnak nyitni a kis- és középvállalatok felé, sorra jelentetik meg az ő igényeikre szabott vállalatirányítási rendszer verziókat. Ezek azonban még mindig nem szolgálják ki teljes körűen a KKV-k napi működését. Ha fontos szempont az, hogy az ERP megfeleljen a helyi sajátosságoknak, szabványoknak és jogszabályoknak, akkor kétségtelen, hogy egy magyar vállalatirányítási rendszer mellett érdemes dönteni. Márpedig ez egy olyan kritérium, amit egy magyar vállalkozás nem hagyhat figyelmen kívül, hiszen ha úgy tesz, komoly adóügyi és jogi problémái adódhatnak belőle. Ha egy magyar fejlesztésű szoftver bevezetése mellett döntünk, közvetlenül a fejlesztőnek vázolhatjuk fel az igényeinket és azonnali támogatást is kaphatunk.


A gazdasági társaságok működése során keletkező hatalmas adattömeg elemzésével egy új, igen fontos döntéstámogató eszköz kerülhet a vállalatok kezébe. A cégvezetők azonban csak mostanában kezdik felismerni az ebben rejlő lehetőségeket, ezért úgy tűnik, hogy a business intelligence (BI) megoldások széles körben való elterjedés még várat magára.


Üzleti intelligencia megoldások a vállalat döntéshozalati folyamataiban

Az aktuális trendekkel leginkább lépést tartó vállalatok már régóta hasznosítják a gyártás, készletkezelés, logisztika és értékesítés területén keletkezett adatokat. Rájöttek arra, hogy a BI megoldások használatával teljesebb képet kaphatnak vállalatuk működéséről: megvizsgálhatják és összevethetik a különböző múltbéli pénzügyi, gazdasági, marketing, értékesítési vagy akár HR információkat. Az ezekből levonható következtetések által pedig lehetőségük nyílik a korábbiaknál lényegesen hatékonyabb és megalapozottabb üzleti döntések meghozatalára.

Még egy látszólag jól működő vállalkozásban is széles körű hatékonysági deficitek mutathatók ki egy vállalatirányítási rendszer segítségével. Az adatrögzítési és termeléslejelentési hibák kiszűrhetővé válnak. Az egyes időszakok hatékonysága a kibocsájtott árajánlatok, a nyitott megrendelések és a kiállított számlák összefüggésében elemezhető, a forgalom trendek felrajzolásával. Pontos képet kaphatunk árbevételünk alakulásáról, anyagköltségünkről, de akár a selejtes cikkeink értékéről is. Termelékenységi mutatóink felrajzolásával kalkulálhatóvá válik a produktív óraszámra jutó önköltség is.

Az üzleti intelligencia- és vállalatirányítási rendszerek a negyedik ipari forradalom digitális alapkövei. A haladó szellemű magyar vállalkozások egy része már felismerte, hogy bevezetésükkel hatalmas üzleti előnyre tehet szert, hiszen ezen információ-technológiai megoldások alkalmazása Magyarországon még nem terjedt el.

Cégünk, az IKRON Kft., közel 20 éve fejleszt vállalatirányítási rendszereket. Jól ismerjük a magyar KKV-k működését és szükségleteit. A 2014-ben Magyar Termék Nagydíjat nyert PEAS Vállalatirányítási Rendszer egy teljes egészében magyar fejlesztésű, innovatív ERP, amely a legjobbak között van a hazai piacon. Ha Ön is úgy érzi, hogy cége jobban teljesíthetne, ha megkapná a kellő szoftveres támogatást, keressen bennünket!
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465