Hogyan készítsünk
ERP tesztelési tervet?

 

Az ERP bevezetése egy olyan komplex és szerteágazó folyamat, ami alapos tervezést és előkészítést igényel. A folyamat kritikus eleme a tesztelési terv, hiszen ez biztosítja majd, hogy új rendszere hibamentesen és vállalata igényeinek megfelelően működjön. A terv elkészítése során meg kell határoznia a rendszerkövetelményeket, melyek magukban foglalják az üzleti folyamatokat és a felhasználói elvárásokat.

Ez után következik a tesztelési stratégia kialakítása. Ez a lépés a tesztelési környezet előkészítését és a tesztesetek megtervezését jelenti. Ügyeljen rá, hogy a tesztesetek valós üzleti forgatókönyveket tükrözzenek, mert ezek biztosítják azt, hogy a leendő szoftver minden funkciója az elvártnak megfelelően működjön az éles üzemben (go live). A tesztelés során kiemelt figyelmet kell fordítania az ERP integrációjának ellenőrzésére is, hiszen a vállalatirányítási rendszerek gyakran több külső alkalmazáshoz is kapcsolódnak.

A tervben részletesen írja le a tesztek végrehajtásának lépéseit, beleértve a szükséges rendszerbeállításokat, majd vegye számba azokat az eszközöket, amelyekkel a teszteredményeket mérni tudja. Annak érdekében, hogy megfelelő következtetést vonhasson le, lehetőleg olyan adatokat használjon, melyek valós üzleti helyzetét tükrözik. Fontos, hogy mindent aprólékosan dokumentáljon! Ezek az információk a későbbiekben nagyon hasznosak lehetnek a rendszerfejlesztések és a hibajavítások alkalmával.

Sokan elfelejtik, de a folyamat kihagyhatatlan lépése a felhasználói elfogadás tesztelése. Ekkor a felhasználók kipróbálják a szoftvert és visszajelzést adnak a funkcionalitás teljességére és a felhasználói élményre (UX: User Experience) vonatkozóan. A munkatársak nagyobb eséllyel fogadják el a kiszemelt ERP-t akkor, ha még az éles üzem előtt megismerkedhetnek vele.

A tesztelési terv használata nem fejeződik be a „go live” után!

Egy vállalatirányítási rendszer a bevezetés után is folyamatos támogatást és felülvizsgálatot igényel, így ezeknek is a terv részét kell képezniük. ERP-je működését időről-időre optimalizálnia kell, hogy az minden pillanatban kielégítse üzleti igényeit. Ha Ön elmulasztja a tesztelési terv elkészítését, a rendszer használata során számos hátrány érheti!

Bizonyos hibák csak a „go live” után realizálódnak, ami akadályozhatja az üzleti folyamatokat, szélsőséges esetben pedig teljes leállást okozhat.

A fejlesztési igények csak az éles indulást követően derülnek ki, ami megnövelheti a bevezetés időtartamát.

A felhasználók későn szembesülnek a szoftver sajátosságaival, hibáival. Ha a rendszer használata ellenállásba ütközik, az visszavetheti a termelékenységet.

Az ERP hibáiból adódó karbantartások csökkenthetik a vállalat ügyfeleinek bizalmát.

 

A fentiekből egyértelműen kiderül, hogy egy üzleti szoftver tesztelési tervének kidolgozása és betartása nélkülözhetetlen a sikeres rendszerbevezetéshez.

Az általunk fejlesztett PEAS ERP-vel egy rugalmasan alakítható rendszert hoztunk létre, amely maradéktalanul leköveti a hazai vállalkozások napi munkamenetét és megoldást biztosít számukra minden ügyviteli területen. Szoftverünk amellett, hogy innovatív technológiai megoldásokat kínál, értéket is teremt azáltal, hogy pontosan illeszkedik a hazai vállalatok egyedi igényeihez és folyamataihoz.

 
Ha a PEAS Vállalatirányítási Rendszert vezeti be, nem csak egy szoftvert vásárol, de egy olyan partner támogatását is élvezheti, aki több mint 20 éves szaktudása révén támogatja Önt cége fejlődésében! Keressen bennünket, derítse ki, hogyan növelheti versenyképességét a PEAS-zel!

IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465

 

 

Akik már a PEAS Vállalatirányítási Rendszert használják...

 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes rendszerdemót

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést, demót nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.