Hogyan segít egy ERP az időgazdálkodásban? – PEAS Vállalatirányítási Rendszer

Hogyan segít egy ERP az időgazdálkodásban?

A vezető beosztású emberek gyakran szenvednek időhiányban. A párhuzamos projektek menedzselése miatt egyszerre több dologra kell figyelniük, ami elaprózódáshoz vezethet, ha nem kezelik megfelelően munkaidejüket. A probléma megoldására találták ki az időgazdálkodást (time management). Az időgazdálkodás egy tudatos tervezési folyamat, mely segíthet abban, hogyan osszuk be a rendelkezésünkre álló időt úgy, hogy feladataink megfelelő minőségben és határidőre teljesüljenek.Nézzük meg, hogyan segítheti időgazdálkodását egy vállalatirányítási rendszer!

1

Céges működése átláthatóvá válik!

Minden cég ERP-vel szemben támasztott legalapvetőbb elvárása az átláthatóbb céges működés. A szoftver akkor képes a leghatékonyabban működni, ha a bevezetés egy integrált főkönyvi rendszerrel együtt történik. Ebben az esetben a pénzügyi transzparencia (átláthatóság) jelentős munkaidőt szabadíthat fel, melyet a vezetők és a felhasználók is eredményt növelő tevékenységre tudnak fordítani.


2

A standard folyamatok gyorsítják munkamenetét!

Az ERP-k többsége olyan előre definiált feladatmenedzsment funkciókkal rendelkezik, melyek nem csupán gyorsítják a munkavégzést, de a sablonosítás miatt csökkentik is az emberi mulasztás lehetőségét. Az integrált rendszerek további előnye az egyszeres adatrögzítés. Az integritásnak köszönhetően a modulok egymás adatait használják, így például egy számla kiállítása során szükségtelen ismét rögzíteni a kiállító cég vagy a partner adatait (amennyiben azok korábban már bekerültek a partnertörzsbe).


3

A célszoftverek integrációjával időt spórol!

Előfordul, hogy egy cég a vállalatirányítási rendszere mellett – tevékenységi köréből adódóan – speciális célszoftvert is szeretne alkalmazni úgy, hogy az képes legyen adatot szállítani az ERP-nek (esetleg fordítva). Az integrált vállalatirányítási rendszerek rugalmasak annyira, hogy egy interfész (csatlakozási felület) segítségével kapcsolódjanak a külső célszoftverhez. Egy ilyen csatlakozási felület fejlesztésével további értékes időt spórolhat meg magának és kollégáinak.


4

A vezetői információs felület (dashboard) azonnal tájékoztatja!

Egy vezető életéből rengeteg időt elvesz, hogy felkutassa azokat az adatokat, melyekre támaszkodva aztán megalapozott döntéseket tud hozni. Éppen ezért a vállalatirányítási rendszerek elengedhetetlen részévé vált a vezetői információs felület. A dashboard egy olyan egyoldalas, vizuális megjelenés, melynek segítségével a felhasználó első ránézésre monitorozhatja legfontosabb céljainak és elvárásainak megvalósulását. Az ERP-k fejlődésének köszönhetően az órákon vagy gyakran napokon át tartó adatbányászat már a múlté, így az eddig erre fordított idő is felszabadul.


IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465