Hogyan váltsunk ERP-t? Vol 2. A bevezetési szakasz

Hogyan váltsunk ERP-t? – vol. 2.
A bevezetési szakasz

Ha az új rendszer kiválasztása megtörtént és a szoftverfelhasználási szerződést megkötöttük a leendő beszállítóval, akkor a kiválasztási szakaszt lezártnak tekinthetjük. Kezdetét veheti a bevezetési szakasz. Szeretnénk, hogy a rendszer implementációja az Ön vállalkozásában is a lehető legfájdalommentesebben történjen, ezért most ellátjuk néhány jó tanáccsal.

 

Ne spóroljon a humán erőforrásokkal!

Ahhoz, hogy egy ERP bevezetési projekt sikeres legyen, szükség van az egész vállalatra! Állítson fel egy olyan – projektmenedzserből és kulcsfelhasználókból álló – keresztfunkcionális csoportot, amely képes lesz az átköltözés és az adatmigráció végrehajtására. Fontos, hogy a team olyan munkatársakból álljon, akik egyrészt üdvözlik a „rendszerváltás” gondolatát, másrészt produktívan tesznek is az átállásért! A kulcsfelhasználói csoport tagjait a cégek jellemzően a középvezetői rétegből választják ki.

Projektmenedzserünk lesz az átállás mindentudója. Ő lesz a projekt koordinátora, ő tartja majd a kapcsolatot vállalkozásunk és a beszállító között. Az ő feladata lesz az is, hogy az oktatások gördülékenyen, egy előre meghatározott rendben történjenek. Ha a fejlesztő cég nem fordít kellő figyelmet a bevezetésre vagy nem tudja tartani a határidőket, akkor is őt hívjuk segítségül.

A kulcsfelhasználók feladata egyrészt a csúcsvezetéssel való együttműködés, másrészt pedig az új üzleti folyamatok beépítése a munkarendbe. Az ő vállukon is komoly felelősség nyugszik, hiszen ők lesznek azok (a bevezető céggel karöltve), akik az új rendszer funkcióit beépítik a munkafolyamatokba. A projektmenedzser felé jelzik saját csapataik igényeit, aki pedig továbbítja azokat a beszállítónak.

 

Végezzen adattisztítást!

ERP bevezetési projektünk csak akkor lesz sikeres, ha pontos és naprakész adatokkal rendelkezünk. Ennek alapja a megfelelő adattisztítás. Először is érdemes átgondolni, mely adatokat kell törölnünk és melyek azok, amiken működésünk alapszik. Az adattisztításnak nincsenek szigorú szabályai. Törölhetjük azokat a cikkeket, amiket már nem gyártunk, de akár meg is tarthatjuk egy olyan szállító adatait, akivel már évek óta nem állunk kapcsolatban. Egy jótanácsot viszont érdemes megfogadni: a törlésre váró adatokat közép- és felsővezetői szinten is hagyják jóvá.

 

Tesztelés nélkül nincs éles indulás!

Ez annyira fontos, hogy leírjuk még egyszer:

addig, amíg az összes teszt sikeresen le nem zárul, az éles indulás nagyon kockázatos!

Emberből vagyunk, ezért lehet, hogy tesztelés közben elsiklunk néhány kisebb probléma felett, de ebben a szakaszban ne kapkodjuk! Ne sürgessük az éles indulást, mert később akár komoly kárunk is keletkezhet belőle.

Előre közöljük a tesztek célját minden érintettel. Ha úgy alakul, hogy az éles indulás időpontját bármilyen okból késleltetnünk kell, ne csüggedjünk! Az ilyen gyakorta, akár a felek minden erőfeszítése ellenére is megesik.

 

További támogatásra van szüksége?

Ha úgy gondolja, hogy vállalkozása nem úgy működik, ahogyan működhetne, akkor érdemes megvizsgálni a cégénél alkalmazott szoftveres megoldásokat.

Az IKRON Kft.-nél a vállalatirányítási rendszert ügyfeleink egyedi igényeinek megfelelően fejlesztjük, úgy, hogy az leginkább alkalmazkodjon partnereink tevékenységéhez és munkafolyamataihoz. Ha ERP bevezetését tervezi, ismerje meg a PEAS Vállalatirányítási Rendszert, forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

Akik már a PEAS Vállalatirányítási Rendszert használják...

 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia

IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465

IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes rendszerdemót

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.