Hogyan váltsunk vállalatirányítási rendszert? – PEAS Vállalatirányítási Rendszer

Hogyan váltsunk vállalatirányítási rendszert?

Egy sikeres, jól működő vállalat életében az idő előrehaladtával és a cég fejlődésével állandóan változnak a folyamatok és az igények. Ilyen esetben könnyen megszülethet a döntés a régi ügyviteli rendszer leváltásáról. A vállalatirányítási rendszer váltása komoly üzleti folyamat és pontosságot igényel.

Mikor jön el a váltás ideje?

Ha egy ügyviteli rendszer elavult, nem képes kiszolgálni a cég igényeit és nem rendelkezik a szükséges funkciókkal, vagy épp felesleges funkciókkal van teletűzdelve, érdemes a leváltását átgondolni, mintsem a végtelenségig ragaszkodni hozzá. A legtöbb cégvezető számára a január elsejei átállás a legkézenfekvőbb, ám sok cégnél pont ez az időszak jár a legtöbb feladattal. Ekkor a legkevésbé sem akarják szoftverbevezetéssel tölteni az időt. Nem kell azonban pánikba esni, mivel a váltáshoz csupán három fontos lépést kell megtenni.
1. Előkészület

El kell dönteni, hogy milyen vállalatirányítási rendszerre váltunk, mikor állunk át, külső segítség igénybevételével vagy belső erőforrásokból oldjuk meg. A testreszabás alatt már elkezdődhet a szoftver használatának oktatása.


2. Átállási pont

Ezt követően a régi ügyviteli rendszerbe már nem kerülnek új adatok. Optimális esetben a törzsadatok ekkorra már az új vállalatirányítási rendszerben is megtalálhatóak. Megfelelő előkészítéssel ez a folyamat egy KKV esetében akár 1-2 nap alatt is végrehajtható.


3. Tesztelés és hibajavítás

A kollégák eleinte nehézségekkel szembesülhetnek az új program használata során, ezért a rendszert folyamatosan csiszolni kell az éles használat közben.


Ha nem elégedett ügyviteli rendszerével, válassza a PEAS Vállalatirányítási Rendszert és legyen Ön is elégedett PEAS-felhasználó!
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465