Létezik tökéletes ERP?

Relatív, hiszen a tökéletesség mindenkinek mást jelent. ERP rendszer kiválasztásakor figyelembe kell vennünk saját cégünk méretét és igényeit, illetve a különböző szállítók által kínált - számunkra legkedvezőbb - megoldásokat. Egy a mai kor trendjeinek megfelelő vállalatirányítási rendszer ideális esetben jóval hatékonyabbá teszi az üzleti folyamatokat, pontosabbá és egyszerűbbé az adminisztrációt,  hosszú távú befektetést jelent a piaci versenyképességünk növelése érdekében. Összegyűjtöttünk 8+1 kiemelten fontos tényezőt, amit egy korszerű ERP-nek feltétlenül tudnia kell.

 

Moduláris felépítés, integráltság

Az optimális ERP-vel egyetlen helyen, magában a rendszerben kezelhetjük a vállalat tevékenységeinek minden területét (pénzügy, HR, értékesítés, gyártásirányítás stb.) és teljes ügymenetét, minimalizálva az adatrögzítési feladatokat. A moduláris felépítés lehetővé teszi a rendszer fejlesztését, bővítését, a különböző modulok és folyamatok összekapcsolását, integrálását akár más rendszerekkel.

Átlátható folyamatok

Egy jó ERP standardizálja és automatizálja az üzleti folyamatokat, így minimalizálja a hibákat (pl. adminisztrációs pontatlanságokat) is. Képes cégünk valamennyi területén döntéstámogatási, vezetési-irányítási funkciókat betölteni és jól kezeli projektek, feladatok szintjén a szervezeti hierarchiákat és jogosultságokat.

Könnyen elkészíthető kimutatások

A vállalatok számára kulcsfontosságú az a felhalmozott tudás és információ, amit egy jól működő vállalatirányítási rendszer a napi működés során folyamatosan rögzít. Az adatok gyűjtése és értelmezése egy ilyen ERP-vel jóval hatékonyabb, mivel azok bármikor visszakereshetők, megoszthatók és újrahasznosíthatók a rendszer segítségével.

Rugalmasság

Az iparágakra és multikra szabott nagyobb, robosztus szoftverek mellett jó ideje jelen vannak a főként kis- és középvállalkozásnak tervezett gazdaságosabb, kevésbé komplex ERP-k is. Az ideális szoftver kiválasztása során fontos, hogy az adott rendszer a cég méretéhez és tevékenységéhez igazodjon, képes legyen párhuzamosan növekedni a vállalkozással (pl. moduláris kialakítása által), míg a költségei kiszámíthatóak maradnak.

Biztonság

A céges információk védelme kiemelten fontos, főleg a kibertámadásoknak egyre jobban kitett digitális világban. Az adatvesztés súlyos károkat okozhat a vállalat számára, de a céges hierarchiában is szükség lehet a belső/külső jogosultságok kialakítására. Az optimális ERP nagyobb adatmennyiségnél is megőrzi gyorsaságát, megbízhatóan kezeli vállalkozása belső adatait és biztonságos csatornákon, védett hálózaton működik.

Reszponzív megjelenítés, távoli elérés

A mobil eszközök elterjedése miatt a vállalatirányítási rendszereknek is alkalmazkodniuk kell az újabb és újabb digitális platformokhoz. Az információkhoz való gyors hozzáférés és azok könnyű megosztása fontos igény a vezetők, munkatársak részéről: ez a 21. századi ERP-k szempontjából már alapelvárásnak számít. A pandémiát követő home office térhódítása a táv-és csoportmunka támogatást is felerősítette, enélkül már elképzelhetetlen egy jó vállalatirányítási szoftver.

Törvényi megfelelés

Az ERP-k különböző - és folyamatosan változó -  jogszabályi előírásoknak kell, hogy megfeleljenek. A hazai piacon jelen lévő vállalatirányítási rendszereknek feltétlenül alkalmazkodnia kell a magyar jogi- és számviteli szabályokhoz, törvényi előírásokhoz.

Könnyű kezelhetőség, terméktámogatás

Vajon könnyen átlátható és megtanulható az általunk kiválasztott rendszer? Mennyi időbe telik az ERP működésének gyakorlati elsajátítása, a bevezetés? Kapunk hozzá megfelelő támogatást a szolgáltatótól? Egy korszerű és megbízható ERP-szállító saját humánerőforrással rendelkezik annak érdekében, hogy a bevezetése sikeres legyen. Együttműködik, kommunikál a megrendelővel és supportot biztosít a későbbi kérdések, esetleges hibajelzések megválaszolására.

Korrekt ár-érték arány

A vállalatirányítási rendszerek ára több összetevőből épülhet fel, például a felmérés, tanácsadás és bevezetés költségeiből, a szoftver licencből, (tovább)fejlesztési díjakból, kiegészítő hardver költségekből, üzemeltetési költségekből. A rendszer ára függhet attól is, hogy hány főre/mekkora cégméretre, mennyire komplex folyamatokra kívánjuk használni. A korszerű ERP-k költségei jól tervezhetőek: már többnyire felhő alapúak, és többféle fizetési konstrukcióban is elérhetőek, pl. bérelhetőek, de licencként meg is vásárolhatóak.

Győződjön meg róla, hogy a PEAS Vállalatirányítási Rendszer eleget tesz a fent felsorolt elvárásoknak! Ismerje meg egy ingyenes demó keretében Magyar Termék Nagydíjas szoftverünket, melyet 11 éve töretlenül fejlesztünk a hazai KKV-k számára!

Akik már a PEAS Vállalatirányítási Rendszert használják...

 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia

IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465

IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes rendszerdemót!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.