Miért lényeges a cégeknél a szoftverintegráció?

Miért lényeges a cégeknél
a szoftverintegráció?

Az üzleti szoftverek implementációja hatalmas szerepet játszik a vállalatok digitális átalakulásában. Ezek azok a megoldások, melyek egyszerűsítik, optimalizálják és automatizálják a gazdasági szervezetek üzleti gyakorlatait. Ha viszont egy cég túl sok szigetalkalmazást használ, egy bizonyos ponton túl már időt, pénzt és energiát pazarol. Most nézzük meg, milyen veszélyeket rejt, ha egy vállalat elveszik a szoftverek útvesztőjében:

 

1. Adatvesztés és hibás adatok:

A sok szoftver használata gyakran duplikációkat és egymásnak ellentmondó adatokat eredményezhet, mely bonyodalmat okoz az adatok összehangolásában vagy azok értelmezésében.

 

2. Túlságosan bonyolult IT-infrastruktúra:

A sok különálló szoftver telepítése átláthatatlan IT infrastruktúrát eredményezhet, melynek üzemeltetése magas költségekkel és időveszteséggel járhat.

 

3. Megnövekedett licenc- és karbantartási költségek:

A túl sok szigetalkalmazás használata magas licenc- és karbantartási költséghez vezet. Ez a kiadás általában magasabb, mint egyetlen integrált rendszer fenntartása.

 

4. Munkatársak hatékonyságának csökkenése:

Az indokolatlanul sok alkalmazás használata az üzleti folyamatok hatékonyságát és a munkatársak produktivitását is csökkenti. Az egymástól független rendszerek működésének elsajátítása jelentős időt igényel.

 

5. Biztonsági kockázatok:

A túl sok, egymástól független szoftver használata a biztonsági kockázatokat is növeli. Ha ezek nincsenek integrációban, az adatok könnyen manipulálhatóak.

Ha a vállalatok a fentiekkel szembesülnek, általában ekkor merül fel az igény az alkalmazott szoftverek integrációjára vagy egy olyan ERP beszerzésére, mely képes kiváltani ezeket.

Mi az ERP szoftverintegráció?

Az ERP szoftverintegráció a különböző alkalmazások vagy részrendszerek egyesítésének folyamata egyetlen, egységes rendszerbe foglalása. Lehetővé teszi a vállalati szoftverekből kinyerhető információk összekapcsolását és azok értelmezését, így a cég növelheti termelékenységet és szabványosíthatja üzleti folyamatait. A felsoroltakon kívül persze egyéb előnyei is vannak, lássuk, mik is ezek:

 

1. Egységes, átlátható adatok:

Az ERP integráció lehetővé teszi, hogy egy vállalkozás, a különböző területeken összegyűjtött adatait egyetlen, központi rendszerben jelenítse meg. Ez segít elkerülni az adatduplikációkat, az adatvesztést és az adatok hibás felhasználását.

 

2. Gyorsabb döntéshozatali folyamatok:

Mivel az ERP-k biztosítják az adatok összehangolását és elemzését, ezért a cégek pontosabb és megalapozottabb döntéseket hozhatnak a működésüket érintő kérdésekben.

 

3. Hatékonyabb munkafolyamatok:

Az ERP rendszerek egységesítik és automatizálják a vállalat folyamatait, mely lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy hatékonyabban működjön és csökkentse a manuális munka mennyiségét.

 

4. Költségek csökkentése:

Az ERP integráció csökkenti az adminisztrációs és az informatikai költségeket, hiszen csak egyetlen rendszert kell üzemeltetni és karbantartani.

 

5. Felkészült ügyfélszolgálat, nagyobb ügyfélelégedettség:

Az adatok egységes szerkezete és gyors elérhetősége miatt az ügyfélszolgálat hatékonyabban reagálhat az ügyfelek kéréseire és panaszaira.

 

6. Jól szabályozott működés:

Az ERP segít a vállalkozásoknak, hogy üzleti tevékenységüket szabályozottan, az iparági sztenderdeknek és jogszabályoknak megfelelően végezhessék.

 

7. Jobb kapcsolatok:

Egy ERP-be integrált ügyfélkapu elősegíti, hogy a cégek szorosabb együttműködést és hatékonyabb kommunikációt folytassanak partnereikkel, szállítóikkal és vevőikkel.

Ha éppen egy ERP bevezetési projekt kapujában áll, ne feledje: az ERP implementáció csak akkor lesz sikeres, ha Ön egy jól átgondolt integrációs stratégiával rendelkezik! Ha úgy érzi, a stratégia felállításában segítségre lenne szüksége, keresse vállalatirányítási szaktanácsadóinkat!

 

 

Akik már a PEAS Vállalatirányítási Rendszert használják...

 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia

IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465

IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes rendszerdemót

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.