Az ERP implementációs tréning jelentősége

Mire figyeljünk, ha 2023-ban
ERP-t szeretnénk váltani? – vol. 1.

A korábban fejlesztett vállalatirányítási rendszert használó vállalatokat gyakran kellemes meglepetés éri egy rendszerdemó során. Ekkor eszmélnek rá, hogy az ERP piac mekkorát is fejlődött az elmúlt 10 évben. Igazuk van, hiszen 2023-ra rengeteg olyan modern, könnyen használható és rugalmas rendszer látott napvilágot, mely nem csupán az általános ügyviteli funkcionalitások terén teljesít jól, de az iparági specifikumokat is gond nélkül kezeli. Egy-egy ilyen bemutató után a vezetőségben sokszor fogalmazódik meg az igény a rendszerváltásra.

Folytatásos cikkünkben a korábban fejlesztett rendszerekről az integrált, felhő alapú ERP-kre történő átállás buktatóit vesszük górcső alá. Ha Ön is hasonló helyzetben van, tartson velünk, hasznos tanácsokkal fogjuk ellátni!

 

Külföldi gyártók

A nagyobb, külföldi gyártók körében tendenciává vált, hogy beruháznak olyan szoftverekbe, melyek megkönnyíthetik a saját termékeikre történő átállást. Ezen törekvésüket igyekeznek hangoztatni is az értékesítési folyamat során. Gyors, alacsony ráfordítással járó, „fájdalommentes költözködést” ígérnek, ám az ígéretek nem mindig teljesülnek. Aki egyszer már próbálta, az tisztában van vele, hogy támogató szoftver ide vagy oda, egy átállás mindig bonyodalmakkal jár és tudja azt is, hogy a folyamat körültekintő tervezést és precíz kivitelezést igényel.

Hazai gyártók

A lelkiismeretesebb hazai gyártók (magunkat is közéjük sorolnánk) inkább a személyes jelenlét mellett tették le voksukat. Dedikált szaktanácsadókat alkalmaznak, akik addig nem engedik el partnerük kezét, amíg a folyamat le nem zárult. Érthető, hiszen ekkor tudnak százszázalékosan meggyőződni arról, hogy a bevezetés valóban a megrendelő elvárásainak megfelelően zajlik. Ha pedig homokszem kerül a gépezetbe, a problémát nem távoli eléréssel, hanem az ügyfél telephelyén hárítják. A folyamatos, személyes jelenlétnek persze ára van, de erről majd később, egy másik blogcikkünkben írunk.

 

Nézzük meg, mik azok az intézkedések, melyekkel megkönnyíthetjük a rendszer leváltását!

 

Amikor új ERP-re váltunk, fontos:

 • meghatároznunk 5-10 éves üzleti céljainkat
 • megvizsgálnunk az ERP beszállító roadmap-jét és technológiai befektetéseit
 • értékelnünk jelenlegi beszállítónk legújabb termékeit a jövendőbeli beszállítók legújabb termékeivel szemben
 • felkészítenünk szervezetünket a felhő alapú vállalatirányítási rendszerre történő áttérésre
 • tudnunk, hogy „nem zöldebb mindig a szomszéd kertje”! A rendszerváltás magától nem hozza meg a kívánt eredményt, a szervezet részéről is komoly erőfeszítéseket igényel!

 

Érdeklik a részletek? Tartson velünk és kövesse figyelemmel következő blogcikkünket!

 

Amennyiben Ön vállalatirányítási rendszer bevezetése vagy cseréje előtt áll, mi segítünk!

 

 

Akik már a PEAS Vállalatirányítási Rendszert használják...

 • PEAS referencia-Tensus
 • peas referencia optimum solar
 • mega-sped-peas referencia
 • Purák - Földgéptrans -PEAS referencia
 • Filantrop -PEAS referencia

IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465

IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes rendszerdemót

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést, demót nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.  Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

  Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
  Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

  Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.