Beszerzés – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MODULCSOPORT

Beszerzés modul

A Beszerzés modul kezelhetővé teszi cége teljes beszerzési folyamatát az igény rögzítésétől egészen a termék átvételéig.

Beszerzési folyamatok

A beszerzési folyamat első lépése az igények rögzítése, ahol pontosan definiálhatja a beszerzendő terméket és annak megnevezését, valamint az igénylés okát. Ezen felül meghatározhatja az igényelt mennyiséget, annak becsült egységárát és az igénylés típusát is. A Cikk-kezelő modullal együttműködve cikkeket rendelhet a rögzített igényhez, a Feladatkezelő modul segítségével pedig feladatokat társíthat a beszerzési folyamathoz.

Árajánlatkérés

A PEAS Vállalatirányítási Rendszerben automatikusan generált e-mailek segítségével kérhet árajánlatokat a beszerzés során felvett igényekre, valamint az árajánlatokhoz dokumentumokat is csatolhat. Amennyiben már más forrásból rendelkezésére áll egy árajánlat, azt azonnal rögzítheti a rendszerben az igény pontos adataival együtt. A modul az árajánlatkéréseket áttekinthetően dokumentálja és lehetőséget biztosít az árajánlatok elektronikus adatcserével (EDI) történő kiküldésére is.

Engedélyezés

A beszerzést jóváhagyó személy elfogadhatja vagy elutasíthatja a meglévő árajánlatokat vagy további ajánlatokat kérhet be. A megrendelés akkor indítható el, ha a jóváhagyó személy az árajánlatot engedélyezte.

Megrendelés

A jóváhagyott árajánlatokból megrendeléseket indíthat kiválasztott partnerei felé. A rendelni kívánt mennyiséget felülbírálhatja vagy jóváhagyhatja, valamint a felületen a megrendelés végösszegéről is tájékozódhat.

Ellenőrzés és fizetés

Miután megérkezett a megrendelés, a modulban leellenőrizheti a szállítmány tételeit és mennyiségét. A számlák kifizetése engedélyhez kötött, ezáltal a fizetést a megfelelően teljesített megrendelések után indíthatja el.

Bemutató videó és jellemzők

Tekintsen meg egy rövid tutorialt, mely lépésenként mutatja be a modulban végezhető folyamatot! Ismerje meg a modul legfőbb funkcióit is!

pontosan rögzíthető igények
árajánlatok kérése és kezelése
többszintű engedélyezés, fizetés
megrendelések kezelése
szállítmány ellenőrzés

Kiegészítő pluginek

1Visszáru plugin
A Visszáru plugin segítségével könnyedén kezelhetők a beszállításokhoz, értékesítésekhez és eladásokhoz kapcsolódó szállítói- és vevői reklamációk. Visszáru kérelmek rögzítésekor megadható a panasszal érintett partner neve és a kapcsolódó szállítólevél, valamint a panaszos termék mennyisége. A kérelmek listáiban láthatók a folyamatban lévő kifogások, illetve könnyen szűrhetők a gyakori partnerek és termékek. A kérelmek megvizsgálását követően rögzíthető azok elutasításának indoka, valamint pozitív elbírálás esetén a plugin segítségével a visszaküldendő mennyiség szállítólevélre tehető, illetve visszavételezhető és jóváírható.
2EDI plugin
Az EDI pluginnel lehetőség van EDI-n (Electronic data interchange) keresztül történő fájlok küldésére és fogadására. A kiegészítő lehetővé teszi a szállítói rendelések, valamint számlák küldését és fogadását hitelesített, biztonságos formában. Az egyes megrendelések és a hozzájuk kapcsolódó számlák könnyedén összevethetők az ellenőrzési funkció segítségével.
3EKÁER plugin
Az EKÁER plugin a PEAS Vállalatirányítási Rendszerben kiállított EKÁER regisztrációhoz kötött szállítmányok szállítóleveleit kezeli. Az EKÁER plugin biztosítja a rendszeren belül az EKÁER bejelentkezést és az EKÁER szám igénylést. Az EKÁER köteles szállítólevélhez szükséges adatokat automatikusan feltölti a NAV rendszerébe, majd a kapott EKÁER sorszám azonnal rákerül a szállítólevélre. A plugin használatával a munkafolyamatok lényegesen meggyorsíthatók és megkönnyíthetők.
4Árlistakezelés plugin
A plugin a Cikk-kezelő és Beszerzés modulok kiegészítéseként épül a rendszerbe. Segítségével a beszerzési és eladási árlisták könnyedén lekérdezhetők. A cikkekhez mennyiségi árak, partnerenként egyedi árak és százalékos kedvezmények rendelhetők. A legjobb ár algoritmus biztosítja, hogy a vevők mindig a lehető legjobb elérhető áron kapják a termékeket és szolgáltatásokat, a hozzájuk rendelt árlisták és a termékekhez rendelt kedvezmények alapján. Az eladási árak könnyedén újraszámolhatók a kívánt árrés segítségével, egy erre kialakított felületen.
5Rendelésgenerálás plugin
A Rendelésgenerálás-teendők plugin a Beszerzés modult egészíti ki. Segítségével a partnerekhez berögzített szállítási napok és fogyási adatok alapján lehetséges a megrendelések generálása. Beállítható a vizsgált időszak és a számítási mód, amelynél figyelembe vehető az időszakra vonatkozó átlagos és optimális fogyás. A fogyási adatok, szabad készlet információ és folyamatban lévő rendelések mind ellenőrizhetők a megrendelés összeállításakor. A rendszer automatikusan kigyűjti a leadandó rendeléseket a beállított szállítási napok és leadási határidők alapján.
6 Beszerzés kimutatás plugin
A Beszerzés kimutatás plugin cikkenként összegzi a beszállítók felé felmerült igényeket és a részükre leadott megrendeléseket. Beszerzett cikkeink statisztikáit diagramos megjelenítéssel is alátámaszthatjuk egy adott időintervallumra vonatkoztatva. Többféle szempontot is figyelembe vehetünk a kimutatásunkban pl: Árváltozás, átfutási idő, költségek összesítése, mennyiségi megjelenítés. Az elkészített kimutatások exportálhatók különböző formátumokba. A "beszerzési információ kimutatás" segítségével ellenőrizhető a megrendelt termékek valós átfutási ideje és a kapcsolódó minimális beszerzési költségek.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes
tanácsadást!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.

    Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

    Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
    Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.