Cikk-kezelő – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MODULCSOPORT

Cikk-kezelő modul

A Cikk-kezelő modul termékei, valamint eseti és folyamatos szolgáltatásainak nyilvántartását, kezelését teszi lehetővé. A modullal a devizák, a főkönyvi számok és a jegyzékszámok is kezelhetők.

Törzsadatok

A cikkek a modul törzsadatai alapján teljeskörűen paraméterezhetők. A rendszerben törzsadatnak minősülnek a jegyzékszámok, a mértékegységek, a főkönyvi számok, az áfák, az időszakok és a kategóriák. A modulban az áfakulcsok időszaki változásainak kezelésére egy áfához több áfakulcs rendelhető, meghatározva, hogy mely időszakban melyik kulcs érvényes. A cikkeket kategóriák szerint csoportosíthatja, így könnyen átláthatóvá válik portfóliója. A modul a devizákat és az árfolyamokat is kezeli. A szoftver minden nap automatikusan tölti le az aktuális MNB középárfolyamokat, így azokat Önnek manuálisan nem szükséges rögzítenie. Az egyszerű azonosítás érdekében a cikkekhez korlátlan számú képet tölthet fel.

Árak, kedvezmények

A törzsadatokon kívül a cikkekhez árakat, kedvezményeket és felárakat is rendelhet. A cikk ármódosítóit a felárak és kedvezmények együtt alkotják, ezek jellegük alapján csoportosíthatók. A csomagok árazása a bennük foglalt tételek árától eltérően kezelhető. Partnerei számára pár kattintással kedvezményeket és felárakat állapíthat meg a rendszer segítségével.

Akciók, kampányok

Az időszaki adatok (árak, ármódosítók) használatával akciókat és kampányokat indíthat, melyek lejártakor automatikusan az eredeti ár lép érvénybe.

Előfizetés

A modulban az előfizetés jelleggel bíró cikkeit, vagyis a meghatározott időszakonként számlázandó cikkeit is kezelheti. Ezeknél a cikkeknél lehetősége van előrefizetési kedvezmények definiálására is.

Bemutató videó és jellemzők

Tekintsen meg egy rövid tutorialt, mely lépésenként mutatja be a modulban végezhető folyamatot! Ismerje meg a modul legfőbb funkcióit is!

termékek, szolgáltatások nyilvántartása
devizák, árfolyamok kezelése
kedvezmények és felárak definiálása
akciók, kampányok indítása
előfizetés jellegű cikkek kezelése

Kiegészítő pluginek

1Automata havidíjszámlázó plugin
Az Automata havidíjszámlázó plugin a Számlázó modult egészíti ki. Használatával a folyamatos teljesítésű szolgáltatások számlázása automatizálható. Az automata számlázás menüpontban lehetőség van szolgáltatási csomagonként, fizetési módonként vagy településenként csoportosan bizonylatokat generálni. Kiállítható díjbekérő és normál számla. A legenerált számlákhoz közös megjegyzést és fizetési határidőt is megadhatunk. A "Számlázatlan partnerek" kimutatással könnyedén ellenőrizhető, hogy kinek nem készült még számla.
2Göngyölegkezelés plugin
A Cikk-kezelő és Raktárkezelő modulok bővíthetők a Göngyölegkezelés - cikk szerinti pluginnel, mely a szállítmányokhoz tartozó göngyölegeket kezeli és azok nyomonkövetéséért felel. Ezek a Cikk-kezelő modulban új göngyöleg típusú termékként hozhatók létre, a normál cikkeknél is megadható tulajdonságokkal. A termékekkel együtt a raktárakban tárolhatók, így lehetőség nyílik a göngyölegek készletre vételére és kiadására is a rakátbizonylatok segítségével. A Göngyölegmozgás megtekintésével ellenőrizhető a partnereknél nyilvántartott göngyölegek listája is. A kiadási- és szállítólevél bizonylatokon szereplő göngyölegek a termékekkel együtt könnyedén kiszámlázhatók a Számlázó modul segítségével.
3Árlistakezelés plugin
A plugin a Cikk-kezelő és Beszerzés modulok kiegészítéseként épül a rendszerbe. Segítségével a beszerzési és eladási árlisták könnyedén lekérdezhetők. A cikkekhez mennyiségi árak, partnerenként egyedi árak és százalékos kedvezmények rendelhetők. A legjobb ár algoritmus biztosítja, hogy a vevők mindig a lehető legjobb elérhető áron kapják a termékeket és szolgáltatásokat, a hozzájuk rendelt árlisták és a termékekhez rendelt kedvezmények alapján. Az eladási árak könnyedén újraszámolhatók a kívánt árrés segítségével, egy erre kialakított felületen.
4Csomag- és rabattkezelés plugin
A Csomag- és rabattkezelés plugin a Cikk-kezelő modul kiegészítő funkciója. Segítségével különböző termékcsomagok meghatározására nyílik lehetőség, melyek megvásárlásakor különböző kedvezmények adhatók a vásárlók részére. A csomagok időszakhoz, partnerekhez és partnercsoportokhoz köthetők. A kedvezmény vonatkozhat a megvásárolt termékek árára és rabatt kedvezményre, azaz ajándék termékekre. Az Értékesítés modulban ellenőrizhető, hogy a vevőknek milyen cikkek vásárlására van még szüksége a csomagok után járó kedvezmények igénybe vételéhez. A Webshop modul segítségével a vásárlók is ellenőrizhetik az egyes csomagokból hiányzó tételeket.
5Termékdíjkezelés plugin
A Termékdíjkezelés plugin segítségével a Cikk-kezelő modulban rögzíthető a termékekkel kapcsolatos termékdíj fajtája, mennyisége és értéke. A pluginnal megkülönböztethetők a csomagolószerből, a termékekből és a hulladékból keletkező termékdíjak, amelyek a termékdíj import segítségével könnyedén feltölthetők a cikkekhez. A Számlázó modulban kiállított számlán külön táblázatban, összesítve láthatók a fizetendő díjköteles anyagok és azok mértéke. A termékdíjakhoz kapcsolódó kimutatások segítségével ellenőrizhető egy adott időszakban keletkezett kötelezettség mértéke.
6Beszerzési garancia, szavatossági szabály plugin
A Beszerzési garancia, szavatossági szabály plugin segítségével biztosítható, hogy a rendelt vagy eladott termékek szavatossága egy előre beállított érték után legyen. A termékek beszerzési garanciájával szabályozható, hogy mi az a szavatossági idő, amellyel a termék még befogadható. A szavatossági szabályok között rögzíthető, hogy azok eladásokra vagy beszerzésekre vonatkoznak. Megadhatók a szabályhoz tartozó partnerek, cikkek, kategóriák és az érték, melynek segítségével a rendszer kiszámolja a legkorábbi lejárati dátumot, amitől kezdődően értékesíthetők vagy befogadhatók a termékek. A szavatossági kimutatás segítségével ellenőrizhető a készleten lévő, romlandó termékek listája, amelyekre akciókkal ösztönözhetők a partnerek.
7Jövedéki termékkezelés plugin
A Cikk-kezelő modul kiegészítő funkciója a Jövedéki termékkezelés plugin. A jövedéki termékekre (pl. alkohol, üzemanyag, dohánytermék) speciális szabályok vonatkoznak. A PEAS Vállalatirányítási Rendszer jövedéki termékkezelés funkciójával ezek a termékek is egyszerűen és szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően kezelhetők. A cikkek adatlapján, jövedéki termékként megjelölt árukhoz KN kód és jövedéki kategória adható. A rendszerben rögzített partnerekhez pedig jövedéki engedélyszám rendelhető. Jövedéki terméket tartalmazó bizonylatok tartalmazzák a jogszabály szerint megkövetelt adatokat. A plugin segítségével lekérhetőek, a raktárakra vonatkozó jövedéki adatszolgáltatások.
8REST API plugin
A REST API plugin célja, hogy lehetővé tegye a PEAS Vállalatirányítási Rendszer külsős rendszerekkel történő kétirányú adatcseréjét. A REST API-t elérő kliens a Partnerkezelő modulban hozható létre, amely a szükséges modulban egyszerűen beállítható. Ilyen lehet például a webáruház kliens integrálása a Cikk-kezelő modullal, mely a termék adatainak frissítését kezeli. A plugin kiterjedt kontrolling adatkinyerési lehetőséget is kínál, többek között pénzügyi, feladatkezelési és projektkezelési területen.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes
tanácsadást!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.


    Mely PEAS modulok érdeklik?
    BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek


    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez.