Cikk-kezelő – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MODULCSOPORT

Cikk-kezelő modul

A Cikk-kezelő modul termékei, valamint eseti és folyamatos szolgáltatásainak nyilvántartását, kezelését teszi lehetővé. A modullal a devizák, a főkönyvi számok és a jegyzékszámok is kezelhetők.

Törzsadatok

A cikkek a modul törzsadatai alapján teljeskörűen paraméterezhetők. A rendszerben törzsadatnak minősülnek a jegyzékszámok, a mértékegységek, a főkönyvi számok, az áfák, az időszakok és a kategóriák. A modulban az áfakulcsok időszaki változásainak kezelésére egy áfához több áfakulcs rendelhető, meghatározva, hogy mely időszakban melyik kulcs érvényes. A cikkeket kategóriák szerint csoportosíthatja, így könnyen átláthatóvá válik portfóliója. A modul a devizákat és az árfolyamokat is kezeli. A szoftver minden nap automatikusan tölti le az aktuális MNB középárfolyamokat, így azokat Önnek manuálisan nem szükséges rögzítenie. Az egyszerű azonosítás érdekében a cikkekhez korlátlan számú képet tölthet fel.

Árak, kedvezmények

A törzsadatokon kívül a cikkekhez árakat, kedvezményeket és felárakat is rendelhet. A cikk ármódosítóit a felárak és kedvezmények együtt alkotják, ezek jellegük alapján csoportosíthatók. A csomagok árazása a bennük foglalt tételek árától eltérően kezelhető. Partnerei számára pár kattintással kedvezményeket és felárakat állapíthat meg a rendszer segítségével.

Akciók, kampányok

Az időszaki adatok (árak, ármódosítók) használatával akciókat és kampányokat indíthat, melyek lejártakor automatikusan az eredeti ár lép érvénybe.

Előfizetés

A modulban az előfizetés jelleggel bíró cikkeit, vagyis a meghatározott időszakonként számlázandó cikkeit is kezelheti. Ezeknél a cikkeknél lehetősége van előrefizetési kedvezmények definiálására is.

Bemutató videó és jellemzők

Tekintsen meg egy rövid tutorialt, mely lépésenként mutatja be a modulban végezhető folyamatot! Ismerje meg a modul legfőbb funkcióit is!

termékek, szolgáltatások nyilvántartása
devizák, árfolyamok kezelése
kedvezmények és felárak definiálása
akciók, kampányok indítása
előfizetés jellegű cikkek kezelése

Kiegészítő pluginek

1Automata havidíjszámlázó plugin
Az Automata havidíjszámlázó plugin a Számlázó modult egészíti ki. Használatával a folyamatos teljesítésű szolgáltatások számlázása automatizálható. Az automata számlázás menüpontban lehetőség van szolgáltatási csomagonként, fizetési módonként vagy településenként csoportosan bizonylatokat generálni. Kiállítható díjbekérő és normál számla. A legenerált számlákhoz közös megjegyzést és fizetési határidőt is megadhatunk. A "Számlázatlan partnerek" kimutatással könnyedén ellenőrizhető, hogy kinek nem készült még számla.
2Göngyölegkezelés plugin
A Cikk-kezelő és Raktárkezelő modulok bővíthetők a Göngyölegkezelés - cikk szerinti pluginnel, mely a szállítmányokhoz tartozó göngyölegeket kezeli és azok nyomonkövetéséért felel. Ezek a Cikk-kezelő modulban új göngyöleg típusú termékként hozhatók létre, a normál cikkeknél is megadható tulajdonságokkal. A termékekkel együtt a raktárakban tárolhatók, így lehetőség nyílik a göngyölegek készletre vételére és kiadására is a rakátbizonylatok segítségével. A Göngyölegmozgás megtekintésével ellenőrizhető a partnereknél nyilvántartott göngyölegek listája is. A kiadási- és szállítólevél bizonylatokon szereplő göngyölegek a termékekkel együtt könnyedén kiszámlázhatók a Számlázó modul segítségével.
3Árlistakezelés plugin
A plugin a Cikk-kezelő és Beszerzés modulok kiegészítéseként épül a rendszerbe. Segítségével a beszerzési és eladási árlisták könnyedén lekérdezhetők. A cikkekhez mennyiségi árak, partnerenként egyedi árak és százalékos kedvezmények rendelhetők. A legjobb ár algoritmus biztosítja, hogy a vevők mindig a lehető legjobb elérhető áron kapják a termékeket és szolgáltatásokat, a hozzájuk rendelt árlisták és a termékekhez rendelt kedvezmények alapján. Az eladási árak könnyedén újraszámolhatók a kívánt árrés segítségével, egy erre kialakított felületen.
4Csomag- és rabattkezelés plugin
A Csomag- és rabattkezelés plugin a Cikk-kezelő modul kiegészítő funkciója. Segítségével különböző termékcsomagok meghatározására nyílik lehetőség, melyek megvásárlásakor különböző kedvezmények adhatók a vásárlók részére. A csomagok időszakhoz, partnerekhez és partnercsoportokhoz köthetők. A kedvezmény vonatkozhat a megvásárolt termékek árára és rabatt kedvezményre, azaz ajándék termékekre. Az Értékesítés modulban ellenőrizhető, hogy a vevőknek milyen cikkek vásárlására van még szüksége a csomagok után járó kedvezmények igénybe vételéhez. A Webshop modul segítségével a vásárlók is ellenőrizhetik az egyes csomagokból hiányzó tételeket.
5Termékdíjkezelés plugin
A Termékdíjkezelés plugin segítségével a Cikk-kezelő modulban rögzíthető a termékekkel kapcsolatos termékdíj fajtája, mennyisége és értéke. A pluginnal megkülönböztethetők a csomagolószerből, a termékekből és a hulladékból keletkező termékdíjak, amelyek a termékdíj import segítségével könnyedén feltölthetők a cikkekhez. A Számlázó modulban kiállított számlán külön táblázatban, összesítve láthatók a fizetendő díjköteles anyagok és azok mértéke. A termékdíjakhoz kapcsolódó kimutatások segítségével ellenőrizhető egy adott időszakban keletkezett kötelezettség mértéke.
6Beszerzési garancia, szavatossági szabály plugin
A Beszerzési garancia, szavatossági szabály plugin segítségével biztosítható, hogy a rendelt vagy eladott termékek szavatossága egy előre beállított érték után legyen. A termékek beszerzési garanciájával szabályozható, hogy mi az a szavatossági idő, amellyel a termék még befogadható. A szavatossági szabályok között rögzíthető, hogy azok eladásokra vagy beszerzésekre vonatkoznak. Megadhatók a szabályhoz tartozó partnerek, cikkek, kategóriák és az érték, melynek segítségével a rendszer kiszámolja a legkorábbi lejárati dátumot, amitől kezdődően értékesíthetők vagy befogadhatók a termékek. A szavatossági kimutatás segítségével ellenőrizhető a készleten lévő, romlandó termékek listája, amelyekre akciókkal ösztönözhetők a partnerek.
7Jövedéki termékkezelés plugin
A Cikk-kezelő modul kiegészítő funkciója a Jövedéki termékkezelés plugin. A jövedéki termékekre (pl. alkohol, üzemanyag, dohánytermék) speciális szabályok vonatkoznak. A PEAS Vállalatirányítási Rendszer jövedéki termékkezelés funkciójával ezek a termékek is egyszerűen és szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően kezelhetők. A cikkek adatlapján, jövedéki termékként megjelölt árukhoz KN kód és jövedéki kategória adható. A rendszerben rögzített partnerekhez pedig jövedéki engedélyszám rendelhető. Jövedéki terméket tartalmazó bizonylatok tartalmazzák a jogszabály szerint megkövetelt adatokat. A plugin segítségével lekérhetőek, a raktárakra vonatkozó jövedéki adatszolgáltatások.
8REST API plugin
A REST API plugin célja, hogy lehetővé tegye a PEAS Vállalatirányítási Rendszer külsős rendszerekkel történő kétirányú adatcseréjét. A REST API-t elérő kliens a Partnerkezelő modulban hozható létre, amely a szükséges modulban egyszerűen beállítható. Ilyen lehet például a webáruház kliens integrálása a Cikk-kezelő modullal, mely a termék adatainak frissítését kezeli. A plugin kiterjedt kontrolling adatkinyerési lehetőséget is kínál, többek között pénzügyi, feladatkezelési és projektkezelési területen.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes
tanácsadást!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.

    Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

    Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
    Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.