Értékesítés – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
CRM MODULCSOPORT

Értékesítés modul

Az Értékesítés modullal nyomon követheti teljes értékesítési folyamatát az ajánlatkérés rögzítésétől egészen a számlázásig. A modul használatával cége minden értékesítéssel kapcsolatos teendője átláthatóvá válik.

Ajánlatkérés/ajánlatadás

Az Értékesítés modul fogadja azokat az ajánlatkéréseket, amelyekkel ügyfelei megkeresik vállalkozását. Az árajánlatokat könnyedén létrehozhatja a modulban, ehhez csak néhány változó paramétert szükséges rögzítenie a rendszerben, így néhány kattintással komplex árajánlatot állíthat össze.

Megrendelések

A modullal megrendeléseket készíthet, valamint szállítóleveleket és teljesítési igazolásokat is kiállíthat. A rendszer hatékony használatát az integrált számlázás is segíti.

Értékesítés folyamata

A modul számos folyamattípust támogat, többek között az ügyfélszolgálat jellegű (gyors) és a projekt jellegű (hosszú teljesítésű) értékesítést is. A rendszerben áttekinthetően jelennek meg a kontakt személyek, valamint az értékesítések állapota is jól követhető. A modullal az értékesítésből származó bevételek beérkezésének ideje is meghatározható.

Sablonok

Az Értékesítés modulban az árajánlatok, szerződések, teljesítési igazolások megformázását és gyors összeállítását előre elkészített sablonok segítik. A sablonokból néhány kattintással egyedi dokumentumokat készíthet. A beépített sablonok cége kereskedelmi ügymenetét és szállítását is hatékonyan támogatják.

Feladatkezelő modul

A Feladatkezelő modulban az értékesítés lépéseiből feladatokat hozhat létre. A rendszerben az árajánlatadással, a teljesítéssel vagy a számlázással kapcsolatos teendőket az erre kijelölt munkatársának delegálhatja.

Dokumentumok

Az Értékesítés modul dokumentumaiból könnyedén másik dokumentumot hozhat létre. Az árajánlatból megrendelést, a megrendelésből pedig szerződést készíthet. A szerződésből szállítólevél és teljesítési igazolás is generálható.

Bemutató videó és jellemzők

Tekintsen meg egy rövid tutorialt, mely lépésenként mutatja be a modulban végezhető folyamatot! Ismerje meg a modul legfőbb funkcióit is!

átlátható értékesítési folyamat
integrált számlázás, beépített sablonok
ajánlatok, megrendelések készítése
szállítólevelek, teljesítési igazolások kiállítása
több értékesítési folyamattípus

Kiegészítő pluginek

1Gyártásindítás ajánlatból plugin
Az Értékesítés modul kiegészíthető a „Gyártás” típussal, melynek következtében az értékesítés összekötésre kerül a Gyártás modullal. Az ilyen típusú értékesítések indításakor az érintett tételek gyártási folyamata azonnal megkezdődik, így a munkafolyamat jelentősen gyorsítható.
2Keretmegrendeléses értékesítés plugin
A plugin az Értékesítés modul funkcióit bővíti ki. Használatával lehetséges a megrendelések árajánlatok nélkül történő kezelése vagy azok részteljesítése. A kiegészítő funkció tartalmazza a kontrakt, speciális keretmegrendelést is. Használatával a partner előre adhat le rendeléseket, bizonyos mennyiségű termékre, és azokat tetszőleges időpontban lehívhatja. A Kontrakt megrendelés típusnál definiáljuk, hogy összesen mekkora mennyiségre adott le rendelést, a lehívás típusú megrendeléseknél rögzítjük, hogy mennyit kért eddig szállításra.
3Szállítási naptár plugin
A Szállítási naptár plugin az Értékesítés modult egészíti ki a Kiszállítás naptár funkcióval. A plugin használatával a naptárban megadott időintervallumra előre ütemezhetők a szállítások a partner, illetve a gépjármű megjelölésével. Megjeleníthetők továbbá az eszközök kiadásának részletei ügyfélre és időtartamra lebontva, valamint a szervizelésre leadott eszközök útja is nyomon követhető. Ezáltal optimalizálásra kerülnek a szállítások, a szervizelési folyamatok és az eszközhasználatok is.
4Gyorsított vevőrendelés plugin
A Gyorsított vevőrendelés plugin segítségével időt spórolhatunk azonnali rendelések készítésekor. A vevő, telephely és termékek kiválasztásával összeállítható a rendelés. A termékek kiválasztása után látjuk a jelenlegi és várható szabad készleteinket a leadott szállítói megrendeléseink alapján, valamint a készletekhez tartozó sarzsokat is. A mennyiségek megadása történhet a cikk alapértelmezett mértékegységében, de további kiszerelések meghatározásával is. Elkerülendő a többszörös rendelések leadását, külön felületen listázhatók a partner még élő rendelései, valamint javasolt rendelések is összeállíthatók a korábbi vásárlások alapján. A Fuvarszervezés plugin kiegészítővel meghatározható a rendelések szállításának időpontja a berögzített szállítási napok alapján.
5Visszáru plugin
A Visszáru plugin segítségével könnyedén kezelhetők a beszállításokhoz, értékesítésekhez és eladásokhoz kapcsolódó szállítói- és vevői reklamációk. Visszáru kérelmek rögzítésekor megadható a panasszal érintett partner neve és a kapcsolódó szállítólevél, valamint a panaszos termék mennyisége. A kérelmek listáiban láthatók a folyamatban lévő kifogások, illetve könnyen szűrhetők a gyakori partnerek és termékek. A kérelmek megvizsgálását követően rögzíthető azok elutasításának indoka, valamint pozitív elbírálás esetén a plugin segítségével a visszaküldendő mennyiség szállítólevélre tehető, illetve visszavételezhető és jóváírható.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes
tanácsadást!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.

    Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

    Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
    Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.