Gyártás – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
MENEDZSMENT MODULCSOPORT

Gyártás modul

A Gyártás modul segítségével könnyedén megtervezheti és optimalizálhatja gyártási folyamatait. A modul lehetővé teszi a folyamatok követését, a gyártás során keletkező melléktermék számontartását, valamint a receptúrák összeállítását és kezelését is.

Automatizált gyártási folyamatok

A Gyártás modullal automatizálhatja és menedzselheti gyártási tevékenysége minden fázisát. A modullal az algyártási részfolyamatok is kezelhetők, így részletes képet kaphat gyártása aktuális helyzetéről.

Késztermék

A Gyártás modul jelzi, hogy milyen alapanyag-felhasználást igényel a gyártási folyamat során létrejövő késztermék, valamint, hogy mi került tényleges felhasználásra az előirányzott mennyiségből. A modul az eltérést regisztrálja, majd a felhasznált alapanyagok alapján újraszámolja a készletet. Műszakzárást követően a felhasznált alapanyagok lekerülnek a készletről, a késztermékek pedig megjelennek a Raktárkezelő modulban. A többszintű receptúrakezelés funkciónak köszönhetően nyomon követhető, hogy a késztermék alapanyagai milyen kisebb egységekből (félkész termékek) épülnek fel. A modul segítségével az önköltségi ár könnyen kalkulálható.

Melléktermék

A gyártás munkafázisai során keletkező melléktermékek anyagveszteséghez vezetnek. A modul nyilvántartja a képződő melléktermékeket, melyek később a Raktárkezelő modulban automatikusan készletre kerülnek.

Beszerzés modul

A Beszerzés modul a raktárkészletet figyelembe véve előrejelzi a beszerzési időt és meghatározza, hogy a gyártásnak mikor van szüksége egy adott alapanyagra. A Gyártás modul automatikusan kiszámolja és a Beszerzés modul felé kommunikálja a nyersanyagra és az erőforrásra vonatkozó kapacitást. A rendszer beszerzés típusú alapanyagokat és munkaerő típusú erőforrásokat is képes megkülönböztetni.

Bérezés, munkaidő

A Gyártás modullal nyilvántarthatja dolgozói munkaidejét, meghatározhatja a gyártási egységenkénti normatívákat és a teljesítményalapú bérezést. A modul lehetővé teszi bizonyos részfeladatok bérmunkára történő kiadását is.

Bemutató videó és jellemzők

Tekintsen meg egy rövid tutorialt, mely lépésenként mutatja be a modulban végezhető folyamatot! Ismerje meg a modul legfőbb funkcióit is!

optimalizálható
gyártási folyamatok
követhető alapanyag-
felhasználás
többszintű receptúrakezelés
melléktermék-,
munkaidő nyilvántartás
alapanyag, erőforrás kalkuláció

Kiegészítő pluginek

1Gyártáselőkészítés plugin
A Gyártáselőkészítés plugin a Gyártás modul kiegészítő funkciójaként szolgál, melynek használatával könnyebbé válik a készletek kezelése. Az összeállítási útmutató anyagjegyzéke alapján lehetőség nyílik a beépülő elemeket kigyűjteni a kiválasztott cikk megadott sorozatszámára. A készletnyilvántartással naprakész információ kapható a gyártáshoz szükséges alapanyagok készletének alakulásáról, illetve rendelkezésre állásáról. A plugin tartalmazza továbbá a készlet szedési listát is, melynek segítségével előkészíthetők a gyártáshoz szükséges alapanyagok.
2Gyártásindítás ajánlatból plugin
Az Értékesítés modul kiegészíthető a „Gyártás” típussal, melynek következtében az értékesítés összeköthető/ összekötésre kerül a Gyártás modullal. Az ilyen típusú értékesítések indításakor az érintett tételek gyártási folyamata azonnal megkezdődik, így a munkafolyamat jelentősen gyorsítható.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen
ingyenes tanácsadást!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.


    Mely PEAS modulok érdeklik?
    BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek


    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez.