Pénzügy – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
PÉNZÜGYI MODULCSOPORT

Pénzügy modul

A Pénzügy modul segítségével nyilvántarthatja kiállított és befogadott számláit és nyomon követheti a kiegyenlítéseket.

Tranzakciók rögzítése

A Pénzügy modulban rögzítheti a számlákhoz tartozó tranzakciókat (befizetések, átvezetések, visszafizetések, leírások, szállítói számlát is kiegyenlítő kompenzálások). A modulban a számlák listázásakor megjelölheti a hátralékos és túlfizetéses számlákat, valamint rögzítheti a beérkező szállítói számlákat és tartalmukat. A rendszerben a beérkező számlák kifizetéseit is feltüntetheti, a számlákhoz tartozó tranzakciókból automatikusan számla és partner egyenleget számolhat. A tranzakciókhoz főkönyvi számokat, pénzhelyeket rendelhet, melyek elősegítik a könyvelést.

Késedelmi kamat eszköz

A modulban különböző eszközöket vehet igénybe a nem fizető ügyfelei tartozásainak behajtására. Késedelmi kamat használata esetén beállíthatja a partnereinek felszámolandó kamatot, amit a következő számlázáskor automatikusan kiszámláz a rendszer.

Felszólító levelek

A Pénzügy modul segítségével felszólítólevél sablonokat készíthet. A leveleket testreszabhatja, ezáltal eltérő hangvételű felszólító levelet küldhet ügyfeleinek aszerint, hogy mióta áll fenn a tartozásuk.

Ígéretek, részletfizetési kérelmek

A Pénzügy modullal kezelheti a likviditási problémákkal küszködő ügyfelei által tett ígéreteket és részletfizetési kérelmeket. Az ígéretekhez részösszegeket és határidőket adhat meg, melyek nem teljesülése esetén a rendszer figyelmeztető üzenetet küld Önnek.

Követéskezelő folyamatok

A modulban minden partnerhez külön követéskezelő folyamatot definiálhat. A folyamatban beállíthatja, hogy ügyfelének milyen gyakorisággal küldjön fizetési értesítőt a rendszer vagy egyéb értesítőt a belső munkatársaknak.

Kiegyenlítések rögzítése

A Pénzügy modulban a kiküldött számlák kiegyenlítését többféleképpen rögzítheti (egyedileg, számlánként, csoportos beszedési állomány, átutalásokat tartalmazó állomány, csekkes befizetéseket tartalmazó állomány feldolgozásával). A modullal a késve fizető ügyfelei számára késedelmi kamatot számíthat fel, nem fizetés esetén pedig behajtási folyamatot indíthat.

Bemutató videó és jellemzők

Tekintsen meg egy rövid tutorialt, mely lépésenként mutatja be a modulban végezhető folyamatot! Ismerje meg a modul legfőbb funkcióit is!

tranzakciók rögzítése
késedelmi kamat funkció
felszólító levél sablonok
ígéretek, részletfizetési kérelmek kezelése
követéskezelő folyamatok

Kiegészítő pluginek

1Banki tranzakciókezelés plugin
A Banki tranzakciókezelés plugin a Pénzügy modul funkcióit egészíti ki. Használatával a bankok által generált fájlok gyorsan és kényelmesen tölthetők be a rendszerbe. A plugin kezeli a tömbösített átutalásokat és befizetéseket, melyekkel a munkavégzés meggyorsítható. A betöltött banki tranzakciók automatikusan összerendelik a tételeket a megfelelő partnerrel és számlaszámmal. Az azonosítás történhet a közleményben megadott partner bankszámlaszáma, adószáma és a teljesítendő számla sorszáma alapján. A betöltött banki tranzakciós listával azonosított számlák egy gombnyomással, azonnal teljesíthetők. A kiegészítő a következő bankok alkalmazásaiból letölthető állományok feldolgozására alkalmas: OTP Elektra, UniCredit Spectra, K&H Electra, Raiffeisen Electra, Erste Electra, CIB Bank és Budapest Bank Üzleti Terminál.
2Több cég kezelése plugin
A plugin segítségével a saját cég telephelyeként felrögzíthetők a PEAS-ben kezelendő további saját cégeink. Az így létrehozott cégprofilokhoz lehetőség nyílik külön technikai felhasználók rögzítésére a számlák elkülönítése érdekében. A számlázáson túl a raktárak is hozzárendelhetők egy-egy telephelyhez, így a raktárkészletek is elkülönülnek egymástól. A házipénztári bizonylatok kiállításakor a házipénztáron túl megadható az azt kiállító cég is.
3Hitelkezelés plugin
A Hitelkezelés plugin pénzügyi limit beállítását teszi lehetővé a partnerek részére. Külön időszakra szóló limit is megadható a vásárlókhoz, melyeket átlépve a vevők ugyan leadhatják rendeléseiket, azonban ezekhez nem készülnek szállítólevelek a tartozások kiegyenlítéséig. A hátralékos partnerek listája vevőnként csoportosítva, összesített formában exportálható a rendszerből, melynek segítségével további kimutatások készíthetők. A beállított limitektől függetlenül manuálisan is lezárhatók a partnerek, amelyekkel megakadályozható az adósság felhalmozása. A lezárással megakadályozható a szállítólevelek vagy a rendelések leadása is.
4NAV kapcsolat plugin
A plugin teljes körű cégellenőrzést, adatbetöltést és a saját cég részére kiállított számlák letöltését teszi lehetővé a NAV hivatalos adóhatósági adatbázisából. Így elkerülhető a hibás partneradat rögzítése és kiküszöbölhető az inaktív vagy felszámolás alatt lévő cégekkel történő üzleti kapcsolat létesítése. A plugin adószám alapján szinkronizálja a partner név és címadatait, melyeket rögzít is a PEAS Vállalatirányítási Rendszerben. Áfa típusonként beállítható egy alapértelmezett költségnem a számlák tételeire. A betölthető szállítói számlákat a rendszer egy külön listában gyűjti össze, ahonnan kiválaszthatók a rögzítendő számlák. Új szállítói számla rögzítésekor a kiállítójának és számlaszámának megadásával is betölthetők a számla további adatai.
5ELÁBÉ plugin
Az ELÁBÉ plugin segítségével a PEAS Vállalatirányítási Rendszer Raktárkezelő moduljában lehetőség nyílik ELÁBÉ kimutatás lekérésre, amellyel az eladott áruk beszerzési értékét láthatjuk összegezve az általunk megadott időszakban. A kimutatás lekérhető kategóriánként, valamint dimenziónkénti csoportosítás is lehetséges. A kimutatás excel táblázatba is exportálható.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes
tanácsadást!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.

    Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

    Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
    Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.