Pénzügy – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
PÉNZÜGYI MODULCSOPORT

Pénzügy modul

A Pénzügy modul segítségével nyilvántarthatja kiállított és befogadott számláit és nyomon követheti a kiegyenlítéseket.

Tranzakciók rögzítése

A Pénzügy modulban rögzítheti a számlákhoz tartozó tranzakciókat (befizetések, átvezetések, visszafizetések, leírások, szállítói számlát is kiegyenlítő kompenzálások). A modulban a számlák listázásakor megjelölheti a hátralékos és túlfizetéses számlákat, valamint rögzítheti a beérkező szállítói számlákat és tartalmukat. A rendszerben a beérkező számlák kifizetéseit is feltüntetheti, a számlákhoz tartozó tranzakciókból automatikusan számla és partner egyenleget számolhat. A tranzakciókhoz főkönyvi számokat, pénzhelyeket rendelhet, melyek elősegítik a könyvelést.

Késedelmi kamat eszköz

A modulban különböző eszközöket vehet igénybe a nem fizető ügyfelei tartozásainak behajtására. Késedelmi kamat használata esetén beállíthatja a partnereinek felszámolandó kamatot, amit a következő számlázáskor automatikusan kiszámláz a rendszer.

Felszólító levelek

A Pénzügy modul segítségével felszólítólevél sablonokat készíthet. A leveleket testreszabhatja, ezáltal eltérő hangvételű felszólító levelet küldhet ügyfeleinek aszerint, hogy mióta áll fenn a tartozásuk.

Ígéretek, részletfizetési kérelmek

A Pénzügy modullal kezelheti a likviditási problémákkal küszködő ügyfelei által tett ígéreteket és részletfizetési kérelmeket. Az ígéretekhez részösszegeket és határidőket adhat meg, melyek nem teljesülése esetén a rendszer figyelmeztető üzenetet küld Önnek.

Követéskezelő folyamatok

A modulban minden partnerhez külön követéskezelő folyamatot definiálhat. A folyamatban beállíthatja, hogy ügyfelének milyen gyakorisággal küldjön fizetési értesítőt a rendszer vagy egyéb értesítőt a belső munkatársaknak.

Kiegyenlítések rögzítése

A Pénzügy modulban a kiküldött számlák kiegyenlítését többféleképpen rögzítheti (egyedileg, számlánként, csoportos beszedési állomány, átutalásokat tartalmazó állomány, csekkes befizetéseket tartalmazó állomány feldolgozásával). A modullal a késve fizető ügyfelei számára késedelmi kamatot számíthat fel, nem fizetés esetén pedig behajtási folyamatot indíthat.

Bemutató videó és jellemzők

Tekintsen meg egy rövid tutorialt, mely lépésenként mutatja be a modulban végezhető folyamatot! Ismerje meg a modul legfőbb funkcióit is!

tranzakciók rögzítése
késedelmi kamat funkció
felszólító levél sablonok
ígéretek, részletfizetési kérelmek kezelése
követéskezelő folyamatok

Kiegészítő pluginek

1Automatikus banki tranzakciókezelés plugin
Az Automatikus banki tranzakciókezelés plugin a Pénzügy modul funkcióit egészíti ki. Használatával a bankok által generált fájlok gyorsan és kényelmesen tölthetők be a rendszerbe. A plugin kezeli a tömbösített átutalásokat és befizetéseket, melyekkel a munkavégzés meggyorsítható. A betöltött banki tranzakciók automatikusan összerendelik a tételeket a megfelelő partnerrel és számlaszámmal. Az azonosítás történhet a közleményben megadott partner bankszámlaszáma, adószáma és a teljesítendő számla sorszáma alapján. A betöltött banki tranzakciós listával azonosított számlák egy gombnyomással, azonnal teljesíthetőek. A kiegészítő a következő bankok alkalmazásaiból letölthető állományok feldolgozására alkalmas: OTP Elektra, UniCredit Spectra, K&H Electra, Raiffeisen Electra és Budapest Bank Üzleti Terminál
2Hitelkezelés plugin
A Hitelkezelés plugin pénzügyi limit beállítását teszi lehetővé a partnerek részére. Külön időszakra szóló limit is megadható a vásárlókhoz, melyeket átlépve a vevők ugyan leadhatják rendeléseiket, azonban ezekhez nem készülnek szállítólevelek a tartozások kiegyenlítéséig. A hátralékos partnerek listája, vevőnként csoportosítva, összesített formában exportálható a rendszerből, melynek segítségével további kimutatások készíthetők. A beállított limitektől függetlenül manuálisan is lezárhatóak a partnerek, amelyekkel megakadályozható az adósság felhalmozása. A lezárással megakadályozható a szállítólevelek vagy a rendelések leadása is.
3EDI plugin
Az EDI pluginnal lehetőség van EDI-n (Electronic data interchange) keresztül történő fájlok küldésére és fogadására. A kiegészítő lehetővé teszi a szállítói rendelések, valamint számlák küldését és fogadását hitelesített, biztonságos formában. Az egyes megrendelések és a hozzájuk kapcsolódó számlák könnyedén összevethetők az ellenőrzési funkció segítségével.
4Termékdíjkezelés plugin
A Termékdíjkezelés plugin segítségével a Cikk-kezelő modulban rögzíthető a termékekkel kapcsolatos termékdíj fajtája, mennyisége és értéke. A pluginnal megkülönböztethetők a csomagolószerből, a termékekből és a hulladékból keletkező termékdíjak, amelyek a termékdíj import segítségével könnyedén feltölthetők a cikkekhez. A Számlázó modulban kiállított számlán külön táblázatban, összesítve láthatók a fizetendő díjköteles anyagok és azok mértéke. A termékdíjakhoz kapcsolódó kimutatások segítségével ellenőrizhető egy adott időszakban keletkezett kötelezettség mértéke.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes
tanácsadást!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.


    Mely PEAS modulok érdeklik?
    BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek


    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez.