Pénzügy – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
PÉNZÜGYI MODULCSOPORT

Pénzügy modul

A Pénzügy modul segítségével nyilvántarthatja kiállított és befogadott számláit és nyomon követheti a kiegyenlítéseket.

Tranzakciók rögzítése

A Pénzügy modulban rögzítheti a számlákhoz tartozó tranzakciókat (befizetések, átvezetések, visszafizetések, leírások, szállítói számlát is kiegyenlítő kompenzálások). A modulban a számlák listázásakor megjelölheti a hátralékos és túlfizetéses számlákat, valamint rögzítheti a beérkező szállítói számlákat és tartalmukat. A rendszerben a beérkező számlák kifizetéseit is feltüntetheti, a számlákhoz tartozó tranzakciókból automatikusan számla és partner egyenleget számolhat. A tranzakciókhoz főkönyvi számokat, pénzhelyeket rendelhet, melyek elősegítik a könyvelést.

Késedelmi kamat eszköz

A modulban különböző eszközöket vehet igénybe a nem fizető ügyfelei tartozásainak behajtására. Késedelmi kamat használata esetén beállíthatja a partnereinek felszámolandó kamatot, amit a következő számlázáskor automatikusan kiszámláz a rendszer.

Felszólító levelek

A Pénzügy modul segítségével felszólítólevél sablonokat készíthet. A leveleket testreszabhatja, ezáltal eltérő hangvételű felszólító levelet küldhet ügyfeleinek aszerint, hogy mióta áll fenn a tartozásuk.

Ígéretek, részletfizetési kérelmek

A Pénzügy modullal kezelheti a likviditási problémákkal küszködő ügyfelei által tett ígéreteket és részletfizetési kérelmeket. Az ígéretekhez részösszegeket és határidőket adhat meg, melyek nem teljesülése esetén a rendszer figyelmeztető üzenetet küld Önnek.

Követéskezelő folyamatok

A modulban minden partnerhez külön követéskezelő folyamatot definiálhat. A folyamatban beállíthatja, hogy ügyfelének milyen gyakorisággal küldjön fizetési értesítőt a rendszer vagy egyéb értesítőt a belső munkatársaknak.

Kiegyenlítések rögzítése

A Pénzügy modulban a kiküldött számlák kiegyenlítését többféleképpen rögzítheti (egyedileg, számlánként, csoportos beszedési állomány, átutalásokat tartalmazó állomány, csekkes befizetéseket tartalmazó állomány feldolgozásával). A modullal a késve fizető ügyfelei számára késedelmi kamatot számíthat fel, nem fizetés esetén pedig behajtási folyamatot indíthat.

Bemutató videó és jellemzők

Tekintsen meg egy rövid tutorialt, mely lépésenként mutatja be a modulban végezhető folyamatot! Ismerje meg a modul legfőbb funkcióit is!

tranzakciók rögzítése
késedelmi kamat funkció
felszólító levél sablonok
ígéretek, részletfizetési kérelmek kezelése
követéskezelő folyamatok

Kiegészítő pluginek

1Banki tranzakciókezelés plugin
A Banki tranzakciókezelés plugin a Pénzügy modul funkcióit egészíti ki. Használatával a bankok által generált fájlok gyorsan és kényelmesen tölthetők be a rendszerbe. A plugin kezeli a tömbösített átutalásokat és befizetéseket, melyekkel a munkavégzés meggyorsítható. A betöltött banki tranzakciók automatikusan összerendelik a tételeket a megfelelő partnerrel és számlaszámmal. Az azonosítás történhet a közleményben megadott partner bankszámlaszáma, adószáma és a teljesítendő számla sorszáma alapján. A betöltött banki tranzakciós listával azonosított számlák egy gombnyomással, azonnal teljesíthetők. A kiegészítő a következő bankok alkalmazásaiból letölthető állományok feldolgozására alkalmas: OTP Elektra, UniCredit Spectra, K&H Electra, Raiffeisen Electra, Erste Electra, CIB Bank és Budapest Bank Üzleti Terminál.
2Több cég kezelése plugin
A plugin segítségével a saját cég telephelyeként felrögzíthetők a PEAS-ben kezelendő további saját cégeink. Az így létrehozott cégprofilokhoz lehetőség nyílik külön technikai felhasználók rögzítésére a számlák elkülönítése érdekében. A számlázáson túl a raktárak is hozzárendelhetők egy-egy telephelyhez, így a raktárkészletek is elkülönülnek egymástól. A házipénztári bizonylatok kiállításakor a házipénztáron túl megadható az azt kiállító cég is.
3Hitelkezelés plugin
A Hitelkezelés plugin pénzügyi limit beállítását teszi lehetővé a partnerek részére. Külön időszakra szóló limit is megadható a vásárlókhoz, melyeket átlépve a vevők ugyan leadhatják rendeléseiket, azonban ezekhez nem készülnek szállítólevelek a tartozások kiegyenlítéséig. A hátralékos partnerek listája vevőnként csoportosítva, összesített formában exportálható a rendszerből, melynek segítségével további kimutatások készíthetők. A beállított limitektől függetlenül manuálisan is lezárhatók a partnerek, amelyekkel megakadályozható az adósság felhalmozása. A lezárással megakadályozható a szállítólevelek vagy a rendelések leadása is.
4NAV kapcsolat plugin
A plugin teljes körű cégellenőrzést, adatbetöltést és a saját cég részére kiállított számlák letöltését teszi lehetővé a NAV hivatalos adóhatósági adatbázisából. Így elkerülhető a hibás partneradat rögzítése és kiküszöbölhető az inaktív vagy felszámolás alatt lévő cégekkel történő üzleti kapcsolat létesítése. A plugin adószám alapján szinkronizálja a partner név és címadatait, melyeket rögzít is a PEAS Vállalatirányítási Rendszerben. Áfa típusonként beállítható egy alapértelmezett költségnem a számlák tételeire. A betölthető szállítói számlákat a rendszer egy külön listában gyűjti össze, ahonnan kiválaszthatók a rögzítendő számlák. Új szállítói számla rögzítésekor a kiállítójának és számlaszámának megadásával is betölthetők a számla további adatai.
5ELÁBÉ plugin
Az ELÁBÉ plugin segítségével a PEAS Vállalatirányítási Rendszer Raktárkezelő moduljában lehetőség nyílik ELÁBÉ kimutatás lekérésre, amellyel az eladott áruk beszerzési értékét láthatjuk összegezve az általunk megadott időszakban. A kimutatás lekérhető kategóriánként, valamint dimenziónkénti csoportosítás is lehetséges. A kimutatás excel táblázatba is exportálható.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes
tanácsadást!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.


    Mely PEAS modulok érdeklik?
    BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek


    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez.