Raktárkezelő – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MODULCSOPORT

Raktárkezelő modul

A Raktárkezelő modul segítségével hatékonyan kezelheti árucikkeit és raktárait. A rendszerben lehetősége van leltározásra, valamint számlák és bizonylatok kiállítására is.

Telephelyek, raktárak

A modulban több telephelyét is nyilván tarthatja, valamint telephelyeihez tetszőleges számú raktárhelyet és raktárat rendelhet. A rendszerben tényleges és virtuális raktárakat is létrehozhat.

Termékkészlet

A Raktárkezelő modulban nyilvántarthatja termékkészletét és bizonylatok segítségével nyomon követheti a termékek mozgását. A leltározási feladatokat a raktárhoz rendelt raktáros végzi. A modulban készletlistát készíthet és többféle elv alapján készletértéket számolhat (mérlegelt átlagár, FIFO). A rendszerben beállíthatja a készletszinteket és beszerzési eljárást indíthat, ha a készleten lévő áru mennyisége készletszint alá csökken.

Számlák, bizonylatok

A Raktárkezelő modul több bizonylattípus kiállítására képes (bevételezés, foglalás, kiadás, szállítólevél, kiadás foglalásból, raktárközi mozgás, selejtezés, zárolás). A rendszerben automatikusan generálható a kiadási bizonylatból számla és szállítólevél, a bevételezési bizonylatból pedig szállítói számla. A modulban lévő bizonylatokat érvénytelenítheti és helyesbítheti. A rendszer mérlegelésre és mérlegjegyek kezelésére is képes.

Cikkek kezelése

A Raktárkezelő modul automatikusan tárolja a beszerzési árakat, ezáltal követhető, hogy a cikkekből mikor, milyen mennyiség, milyen áron vásárolható. A SARZS használata során egy cikkhez különböző alábontásokat rendelhet (pl. póló méret, lejárati idő stb.). Az egyedi termékek követésénél sorozatszám kezelésre is lehetősége van, így a cikkek életútját folyamatosan követheti. A rendszerben a göngyölegek is kezelhetők és elszámolhatók.

Bemutató videó és jellemzők

Tekintsen meg egy rövid tutorialt, mely lépésenként mutatja be a modulban végezhető folyamatot! Ismerje meg a modul legfőbb funkcióit is!

telephelyek, raktárak kezelése
termékkészlet nyilvántartás
készletlista, készletérték, készletszint kezelés
cikkek, göngyölegek kezelése
egyedi termékek követése

Kiegészítő pluginek

1ELÁBÉ plugin
Az ELÁBÉ plugin segítségével a PEAS Vállalatirányítási Rendszer Raktárkezelő moduljában lehetőség nyílik ELÁBÉ kimutatás lekérésre, amellyel az eladott áruk beszerzési értékét láthatjuk összegezve az általunk megadott időszakban. A kimutatás lekérhető kategóriánként, valamint dimenziónkénti csoportosítás is lehetséges. A kimutatás excel táblázatba is exportálható.
2Göngyölegkezelés plugin
A Cikk-kezelő és Raktárkezelő modulok bővíthetők a Göngyölegkezelés - cikk szerinti pluginnel, mely a szállítmányokhoz tartozó göngyölegeket kezeli és azok nyomonkövetéséért felel. Ezek a Cikk-kezelő modulban új göngyöleg típusú termékként hozhatók létre, a normál cikkeknél is megadható tulajdonságokkal. A termékekkel együtt a raktárakban tárolhatók, így lehetőség nyílik a göngyölegek készletre vételére és kiadására is a rakátbizonylatok segítségével. A Göngyölegmozgás megtekintésével ellenőrizhető a partnereknél nyilvántartott göngyölegek listája is. A kiadási- és szállítólevél bizonylatokon szereplő göngyölegek a termékekkel együtt könnyedén kiszámlázhatók a Számlázó modul segítségével. A Raktárkezelő modul bővíthető a Göngyölegkezelés - nyilvántartás szerint pluginnel, mely a szállítmányokhoz tartozó göngyölegeket kezeli és azok nyomonkövetéséért felel. Ezeket a plugin külön raktárban tartja számon, ahová a göngyölegek készletre vételére és kiadására is. A készletek megtekintésével ellenőrizhető a partnereknél nyilvántartott göngyölegek listája is. A pluginhoz két kimutatás tartozik: a Göngyöleg mozgás és a Göngyöleg átadás. Mérlegjegyek készítésekor lehetőség van a göngyölegek súlyának külön megadására.
3Mérlegjegykezelés plugin
A Raktárkezelő modul kiegészítő funkciója a Mérlegjegykezelés plugin. A mérlegelés segítségével a szállítmányok és az azokhoz tartozó göngyölegek mérhetők le és tarthatók nyilván. A méréseket manuálisan lehet rögzíteni, megadva a szállítás irányát, raktárat, szállítót, szállítmányt, göngyöleget és a mért súlyokat. Kimutatások kérhetők le a bizonylatokra és eltérésekre vonatkozóan.
4Összeállítási/Bontási bizonylat plugin
A plugin segítségével lehetőség van a Raktárkezelő modulon belül a csomagban értékesíthető termékek összeállítására. Miután létrehoztuk az összetett cikkeket és meghatároztuk azok tartalmát, egy összeállítási bizonylattal elvégezhető a termékeket tartalmazó csomag összekészítése. A csomag beárazható a termékek egyéni árától függetlenül, így lehetőség nyílik a kapcsolódó akciók kialakítására is. A nem értékesített csomagokat bontási bizonylattal darabjaira szedhetjük, így azok tartalma külön-külön is értékesíthető marad.
5Jövedéki termékkezelés plugin
A Cikk-kezelő modul kiegészítő funkciója a Jövedéki termékkezelés plugin. A jövedéki termékekre (pl. alkohol, üzemanyag, dohánytermék) speciális szabályok vonatkoznak. A PEAS Vállalatirányítási Rendszer jövedéki termékkezelés funkciójával ezek a termékek is egyszerűen és szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően kezelhetők. A cikkek adatlapján, jövedéki termékként megjelölt árukhoz KN kód és jövedéki kategória adható. A rendszerben rögzített partnerekhez pedig jövedéki engedélyszám rendelhető. Jövedéki terméket tartalmazó bizonylatok tartalmazzák a jogszabály szerint megkövetelt adatokat. A plugin segítségével lekérhetőek, a raktárakra vonatkozó jövedéki adatszolgáltatások.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes
tanácsadást!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.


    Mely PEAS modulok érdeklik?
    BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek


    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez.