Raktárkezelő – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MODULCSOPORT

Raktárkezelő modul

A Raktárkezelő modul segítségével hatékonyan kezelheti árucikkeit és raktárait. A rendszerben lehetősége van leltározásra, valamint számlák és bizonylatok kiállítására is.

Telephelyek, raktárak

A modulban több telephelyét is nyilván tarthatja, valamint telephelyeihez tetszőleges számú raktárhelyet és raktárat rendelhet. A rendszerben tényleges és virtuális raktárakat is létrehozhat.

Termékkészlet

A Raktárkezelő modulban nyilvántarthatja termékkészletét és bizonylatok segítségével nyomon követheti a termékek mozgását. A leltározási feladatokat a raktárhoz rendelt raktáros végzi. A modulban készletlistát készíthet és többféle elv alapján készletértéket számolhat (mérlegelt átlagár, FIFO). A rendszerben beállíthatja a készletszinteket és beszerzési eljárást indíthat, ha a készleten lévő áru mennyisége készletszint alá csökken.

Számlák, bizonylatok

A Raktárkezelő modul több bizonylattípus kiállítására képes (bevételezés, foglalás, kiadás, szállítólevél, kiadás foglalásból, raktárközi mozgás, selejtezés, zárolás). A rendszerben automatikusan generálható a kiadási bizonylatból számla és szállítólevél, a bevételezési bizonylatból pedig szállítói számla. A modulban lévő bizonylatokat érvénytelenítheti és helyesbítheti. A rendszer mérlegelésre és mérlegjegyek kezelésére is képes.

Cikkek kezelése

A Raktárkezelő modul automatikusan tárolja a beszerzési árakat, ezáltal követhető, hogy a cikkekből mikor, milyen mennyiség, milyen áron vásárolható. A SARZS használata során egy cikkhez különböző alábontásokat rendelhet (pl. póló méret, lejárati idő stb.). Az egyedi termékek követésénél sorozatszám kezelésre is lehetősége van, így a cikkek életútját folyamatosan követheti. A rendszerben a göngyölegek is kezelhetők és elszámolhatók.

Bemutató videó és jellemzők

Tekintsen meg egy rövid tutorialt, mely lépésenként mutatja be a modulban végezhető folyamatot! Ismerje meg a modul legfőbb funkcióit is!

telephelyek, raktárak kezelése
termékkészlet nyilvántartás
készletlista, készletérték, készletszint kezelés
cikkek, göngyölegek kezelése
egyedi termékek követése

Kiegészítő pluginek

1ELÁBÉ plugin
Az ELÁBÉ plugin segítségével a PEAS Vállalatirányítási Rendszer Raktárkezelő moduljában lehetőség nyílik ELÁBÉ kimutatás lekérésre, amellyel az eladott áruk beszerzési értékét láthatjuk összegezve az általunk megadott időszakban. A kimutatás lekérhető kategóriánként, valamint dimenziónkénti csoportosítás is lehetséges. A kimutatás excel táblázatba is exportálható.
2Göngyölegkezelés plugin
A Cikk-kezelő és Raktárkezelő modulok bővíthetők a Göngyölegkezelés - cikk szerinti pluginnel, mely a szállítmányokhoz tartozó göngyölegeket kezeli és azok nyomonkövetéséért felel. Ezek a Cikk-kezelő modulban új göngyöleg típusú termékként hozhatók létre, a normál cikkeknél is megadható tulajdonságokkal. A termékekkel együtt a raktárakban tárolhatók, így lehetőség nyílik a göngyölegek készletre vételére és kiadására is a rakátbizonylatok segítségével. A Göngyölegmozgás megtekintésével ellenőrizhető a partnereknél nyilvántartott göngyölegek listája is. A kiadási- és szállítólevél bizonylatokon szereplő göngyölegek a termékekkel együtt könnyedén kiszámlázhatók a Számlázó modul segítségével. A Raktárkezelő modul bővíthető a Göngyölegkezelés - nyilvántartás szerint pluginnel, mely a szállítmányokhoz tartozó göngyölegeket kezeli és azok nyomonkövetéséért felel. Ezeket a plugin külön raktárban tartja számon, ahová a göngyölegek készletre vételére és kiadására is. A készletek megtekintésével ellenőrizhető a partnereknél nyilvántartott göngyölegek listája is. A pluginhoz két kimutatás tartozik: a Göngyöleg mozgás és a Göngyöleg átadás. Mérlegjegyek készítésekor lehetőség van a göngyölegek súlyának külön megadására.
3Mérlegjegykezelés plugin
A Raktárkezelő modul kiegészítő funkciója a Mérlegjegykezelés plugin. A mérlegelés segítségével a szállítmányok és az azokhoz tartozó göngyölegek mérhetők le és tarthatók nyilván. A méréseket manuálisan lehet rögzíteni, megadva a szállítás irányát, raktárat, szállítót, szállítmányt, göngyöleget és a mért súlyokat. Kimutatások kérhetők le a bizonylatokra és eltérésekre vonatkozóan.
4Összeállítási/Bontási bizonylat plugin
A plugin segítségével lehetőség van a Raktárkezelő modulon belül a csomagban értékesíthető termékek összeállítására. Miután létrehoztuk az összetett cikkeket és meghatároztuk azok tartalmát, egy összeállítási bizonylattal elvégezhető a termékeket tartalmazó csomag összekészítése. A csomag beárazható a termékek egyéni árától függetlenül, így lehetőség nyílik a kapcsolódó akciók kialakítására is. A nem értékesített csomagokat bontási bizonylattal darabjaira szedhetjük, így azok tartalma külön-külön is értékesíthető marad.
5Jövedéki termékkezelés plugin
A Cikk-kezelő modul kiegészítő funkciója a Jövedéki termékkezelés plugin. A jövedéki termékekre (pl. alkohol, üzemanyag, dohánytermék) speciális szabályok vonatkoznak. A PEAS Vállalatirányítási Rendszer jövedéki termékkezelés funkciójával ezek a termékek is egyszerűen és szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően kezelhetők. A cikkek adatlapján, jövedéki termékként megjelölt árukhoz KN kód és jövedéki kategória adható. A rendszerben rögzített partnerekhez pedig jövedéki engedélyszám rendelhető. Jövedéki terméket tartalmazó bizonylatok tartalmazzák a jogszabály szerint megkövetelt adatokat. A plugin segítségével lekérhetőek, a raktárakra vonatkozó jövedéki adatszolgáltatások.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes
tanácsadást!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.

    Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

    Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
    Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.