Számlázó – PEAS Vállalatirányítási Rendszer
PÉNZÜGYI MODULCSOPORT

Számlázó modul

A Számlázó modul átláthatóvá teszi a számlák előállítását, kézbesítését és karbantartását. A modul segítségével a teljes számlázási folyamat könnyedén kezelhető és a számlázás néhány kattintással elvégezhető.

Számlázás

A modulban létrehozott számlák papíralapon és elektronikusan is kézbesíthetők. A Cikk-kezelő modulban nyilvántartott termékek, szolgáltatások ellenértéke kiszámlázható, a Partnerkezelő modulban pedig a rögzített ügyfelek részére eseti, normál, félautomata és automata számlák is készíthetők. Az automata számlázás funkció lehetővé teszi a számlák csoportos kiállítását és egyszerűsített, tömbösített karbantartását.

Folyamatos számlázás

A Számlázó modulban nyilvántarthatók az ügyfelekhez rendelt folyamatos szolgáltatások és rögzíthetők a szolgáltatások működéséhez elengedhetetlen adatok (szolgáltatás költséghelye, számlázási időszaka, állapottörténete).

Kedvezmények

A modul segítségével átfogó és részletes kedvezményrendszer alakítható ki. A kedvezmények és felárak mellett egyedi árak is megadhatók.

Kimutatások

A modul az ügyvitel ellenőrizhetőségére több kimutatást biztosít. A kiállított számlákból statisztikák is lekérhetők

.

Késedelmi kamat

A nem fizető ügyfeleknek késedelmi kamat számolható fel. A modul a kiválasztott partnereknek felszámolja, majd automatikusan kiszámlázza a következő számlázáskor a kamatot.

Követéskezelő folyamatok

A Számlázó modullal felszólítólevél-sablonok készíthetők és felszólító levelek küldhetők ki. A rendszerben a partnerekhez külön követéskezelő folyamat definiálható. A folyamatban meghatározható, hogy a rendszer milyen gyakorisággal küldjön e-mailben fizetési értesítőt az ügyfélnek, vagy egyéb értesítőt a munkatársaknak, ha az ügyfél nem teljesíti kötelezettségeit.


Kiegyenlítések rögzítése

A bejövő számlák teljes körűen kezelhetők. A kiküldött számlák kiegyenlítése rögzíthető egyedileg, számlánként, csoportos beszedési állomány, átutalásokat tartalmazó állomány, valamint csekkes befizetéseket tartalmazó állomány feldolgozásával.

Bemutató videó és jellemzők

Tekintsen meg egy rövid tutorialt, mely lépésenként mutatja be a modulban végezhető folyamatot! Ismerje meg a modul legfőbb funkcióit is!

automata számlázás
folyamatos számlázás
követelés-
kezelés
kimutatások készítése
késedelmi kamat

Kiegészítő pluginek

1 Automata havidíjszámlázó plugin
Az Automata havidíjszámlázó plugin a Számlázó modult egészíti ki. Használatával a folyamatos teljesítésű szolgáltatások számlázása automatizálható. Az automata számlázás menüpontban lehetőség van szolgáltatási csomagonként, fizetési módonként vagy településenként csoportosan bizonylatokat generálni. Kiállítható díjbekérő és normál számla. A legenerált számlákhoz közös megjegyzést és fizetési határidőt is megadhatunk. A "Számlázatlan partnerek" kimutatással könnyedén ellenőrizhető, hogy kinek nem készült még számla.
2Automata indexálás plugin
Az Automata indexálás plugin használatával lehetőség nyílik a partnerek szolgáltatásainak automatikus indexálására. A partnerhez beállított folyamatos szolgáltatások személyre szabásával megadhatók az indexálást érintő szolgáltatások. A partnereinkhez beállítható kapcsolattartó, aki egy elektronikus aláírással ellátott dokumentum segítségével automatikusan értesül az indexálás tényéről. A megadott kezdeti dátum előtt indult szolgáltatások díjai az indexálás kezdőidőpontja és százalékos mértéke alapján módosíthatók.
3E-számla plugin
A PEAS Vállalatirányítási Rendszer Számlázó moduljába integrálható az e-számla funkció. A számla kiállításánál kiválaszthatóvá válik az e-számla, melynek rögzítése után akár azonnal kiküldhető a partner részére. A számla elektronikus aláírással és dátumbélyegzővel kerül kiállításra. Az elektronikus számla gyors, kényelmes, gazdaságos, környezetbarát és biztonságos.
4Gyűjtőszámla plugin
A Gyűjtőszámla plugin a Számlázó modult egészíti ki. Használatával automatizálható a havi vagy heti fizetési móddal rendelkező, kiszállítást is igénybe vevő partnerek számlázása. Az Új gyűjtőszámla menüpontban lehetőség van fizetési módonként vagy számlázási időszakonként csoportosan bizonylatokat generálni. Az adott időszakban leszállított csomagok mindegyike szerepelni fog a számlán a szállítási címek, időpontok, szállítólevelek és az azon található tételek megjelölésével. A gyűjtőszámlákon a fuvardíjak felszámítása is lehetséges.
5Több cég kezelése plugin
A plugin segítségével a saját cég telephelyeként felrögzíthetők a PEAS-ben kezelendő további saját cégeink. Az így létrehozott cégprofilokhoz lehetőség nyílik külön technikai felhasználók rögzítésére a számlák elkülönítése érdekében. A számlázáson túl a raktárak is hozzárendelhetők egy-egy telephelyhez, így a raktárkészletek is elkülönülnek egymástól. A házipénztári bizonylatok kiállításakor a házipénztáron túl megadható az azt kiállító cég is.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
IGÉNYFELMÉRÉS

Kérjen ingyenes
tanácsadást!

A vállalatirányítási rendszer bevezetése egy vállalkozás életében kulcsfontosságú kérdés. Értékesítő és vállalatirányítási szaktanácsadó kollégáink díjmentes igényfelmérést nyújtanak, hogy könnyebben meghozhassa döntését. Mindez Önnek semmiféle kötelezettséggel nem jár.

    Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

    Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
    Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.