Új fegyver a HR kezében: a FELHŐ – PEAS Vállalatirányítási Rendszer

Új fegyver a HR kezében: a FELHŐ

Naponta hallunk valamilyen újdonságot a felhőalapú számítástechnikáról, de talán mégsem minden szempontot érintve. A felhő ugyanis nem csak az informatika világának “csodafegyvere” lett, hanem a HR-é is.

De milyen előnyöket tartogat a cloud a HR-szakemberek számára?

Számos – a felhőszolgáltatások hatását vizsgáló – külföldi esettanulmány és a hazai tapasztalatok is azt tanúsítják, hogy a felhő megannyi HR előnyét két szempont alapján érdemes megvizsgálni. Az első csoportba az emberi munka optimális hasznosulásával, vagyis a „termelékenység”, a produktivitás javulásával összefüggő előnyök tartoznak. A másik csoportot a munka és a magánélet közötti egyensúly fenntartását támogató tényezők alkotják.

Felhőalapú ERP, CRM

Megállapítható, hogy a felhőalapú vállalatirányítási-, és ügyfélkapcsolat-kezelő rendszerek (CRM) elterjedése által alapvetően megnő egy vállalkozás teljesítőképessége: a célzottan “navigált” munkatársak több összetett munkafolyamatot képesek elvégezni. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a felhőnek és az okos eszközöknek köszönhetően alapjaiban változik meg az olyan fogalmak jelentése, mint a munkaidő vagy a munkahely.

Mindez ma már akkor és ott van, amikor és ahol a vállalat menedzsmentje akarja. Ennek köszönhetően a cégek életében nemcsak tovább nő a “tiszta játékidő” aránya, de ugyanezek a megoldások építő jelleggel hatnak a munkatársi elégedettség és a munkahelyen belüli összetartás kialakulására is. A felhő nyújtotta csapatmunka-megoldások ugyanis nemcsak hatékonyak, de közösségépítő erővel is bírnak.

A mobileszközök és megoldások pedig valódi tartalommal látják el az olyan alapvető, HR-ben használatos kifejezéseket, mint a részmunkaidő és a távmunka – ezzel támogatva a munkatársak "kötéltáncát" a karrier és a család határán.


A PEAS Vállalatirányítási Rendszer felhőalapú ERP kifejezetten támogatja a távmunkát, HR moduljával segít menedzselni a humánerőforrással kapcsolatos feladatokat, bérszámfejtési előkészületeket.
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465