GINOP-1.2.14-20 DIVAT- ÉS DIZÁJNIPARI KKV-PÁLYÁZAT

Vállalatirányítási rendszer uniós támogatással?
A GINOP-1.2.14-20 Divat- és Dizájnipari KKV-pályázattal is lehetséges!

Benyújtható "Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása" megnevezésű pályázat.

A pályázat célja:

A felhívás célja a divat és dizájnipari tervező-gyártó kkv-k megújulását elősegítő technológiai fejlesztések támogatása, működésük, munkahelymegtartó, és jövedelemtermelő képességük megerősítése.


Támogatási kérelem benyújtása:

A pályázatok benyújtása 2021. február 15. 9:00-tól 2021. április 28. 12:00-ig* lehetséges elektronikus kitöltőprogramon keresztül.

*hosszabbított határidő

Kik pályázhatnak a támogatásra?

- mikro-, kis-, és középvállalkozások, amelyek
rendelkeznek legalább egy lezárt üzleti évvel
éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző üzleti évben minimum 1 fő volt
fejlesztendő tevékenysége a felhívásban meghatározott TEÁOR szerinti feldolgozóipari tevékenységekre irányul
egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók vagy kettős könyvvitelt vezetővállalkozások, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek
a támogatási kérelem benyújtásakor szerepelnek köztartozásmentes adózói adatbázisban
az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által, a támogatási kérelem benyújtása előtt kiállított „megfelelt” minősítést igazoló tanúsítvánnyal rendelkeznek

Nem támogatható a Közép-magyarországi régió területén megvalósuló fejlesztés.


Milyen tevékenységek támogathatók?

Kizárólag a Felhívás 1. számú szakmai mellékletében felsorolt TEÁOR besorolás szerinti fejlesztésekhez kapcsolódó tevékenységek támogathatóak:

ÖNÁLLÓAN TÁMOGATHATÓ:
Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését a Felhívás 2. számú szakmai mellékletében szereplő VTSZ lista szerint.


ÖNÁLLÓAN NEM TÁMOGATHATÓ, DE ELSZÁMOLHATÓ TEVÉKENYSÉGEK:
a) Technológiai fejlesztést eredményező gyártási licenc, gyártási know-how, immateriális javak beszerzése és kapcsolódó költségek (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 10%-a)
b) A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlan beruházás meglévő vagy bérelt telephelyen:bővítés, átalakítás, korszerűsítés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-a)
c) Információs technológia-fejlesztés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el)
d) Iparjogvédelmi tanácsadás (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 10%-a)
e) Piacra jutáshoz kapcsolódó marketing tevékenységek és tanácsadás előre rögzített szolgáltatói listán szereplő szolgáltatóktól (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 20%-a)
f) Külpiaci megjelenés, szakmai vásárokon, kiállításokon részvétel, cégbemutató, termékbemutató
g) Bérköltség-támogatás igénybevétele (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 35%-a)
h) Munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítása (kizárólag Bérköltség-támogatás esetén, az összköltségének legfeljebb 15%-a)
i) Kötelezően előírt nyilvánosság biztosításához kapcsolódó tevékenységek(kizárólag Bérköltség-támogatás esetén, max. 0,5%)
j) Ingatlan bérlés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 10%-a)

Támogatás összege, mértéke:

A felhívás keretében nyújtott támogatás visszatérítendő és adott feltételek mentén vissza nem térítendővé alakuló támogatásnak minősül.
Az igényelhető visszatérítendő támogatás összege: 5 – 150 millió Ft. A támogatás mértéke: max. 70%
ELŐLEG: A kötelező előleg mértéke mikro-, kis-és középvállalkozások esetén a megítélt visszatérítendő támogatás 100%-a, de legfeljebb 150 millió Ft.
ÖNERŐ: A támogatást igénylőnek legalább a projekt összköltségének az igényelt támogatási összeggel csökkentett részét kitevő önerővel kell rendelkeznie.


A projektmegvalósítás időszaka:

A projekt fizikai befejezésére a projekt megkezdését, vagy amennyiben a projekt a Támogatói Okirat hatályba lépéséig nem kezdődött meg, a Támogatói Okirat hatályba lépését követően legfeljebb 18 hónapáll rendelkezésre. A záró kifizetési igénylés benyújtásának határideje a fizikai befejezést követő 60 nap, de legkésőbb 2022. december 31., a két időpont közül a korábbi az irányadó.
Az információs technológia-fejlesztés, immateriális javak, szoftverek beszerzése és a beszerzéshez kapcsolódó szolgáltatások a pályázat keretében elszámolható tevékenységek. Bővítse pályázatát és támogatott tevékenységeit vállalatirányítási rendszer bevezetésével. Az IKRON Kft. közel 20 éve fejleszt vállalatirányítási rendszereket és számos sikeres projektet valósított meg pályázó partnereivel a Széchenyi 2020 fejlesztési időszakban. Az általa fejlesztett PEAS Vállalatirányítási Rendszer, mint ERP szoftver megfelel valamennyi pályázati feltételnek, támogatja a gyártás, raktározás folyamatát is.
Forrás és friss pályázati felhívás: https://www.palyazat.gov.hu/ginop-1214-20

Pályázzon velünk a PEAS Vállalatirányítási Rendszer bevezetésére!


IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
DÍJMENTES IGÉNYFELMÉRÉS ÉS TANÁCSADÁS

Vállalatirányítási rendszer
pályázati támogatással

Kérjen személyre szabott ajánlatot, és legyen Ön is elégedett PEAS-felhasználó! Mi segítünk a pályázati dokumentáció összeállításában és a projekt megvalósításában is!

    Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

    Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
    Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.