GINOP 1.2.9-20 HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TELEPÜLÉSEK KISVÁLLALKOZÓI PÁLYÁZATA

Vállalatirányítási rendszer pályázattal?
Most a GINOP-1.2.9-20 keretében is lehetséges!

2020 decemberében kiírásra került a GINOP 1.2.9-20 jelű pályázat a "Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása" érdekében.

A pályázat célja:

A mikro- és kis vállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.


Támogatási kérelem benyújtása:*

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2021. február 18. csütörtök 9:00 órától 2021. június 7. hétfő 10:00 óráig van lehetőség.
3. értékelési szakasz: 2021. május 25. 9 óra 00 perctől 2021. június 7. 10 óra 00 percig


*FRISSÍTÉS: Az eredeti pályázati felhívás módosult! Kérjük, az aktuális információkért kövesse figyelemmel a pályázat hivatalos weboldalát!

Kik pályázhatnak a támogatásra?

Mikro- és kisvállalkozások, amelyek
-a Felhívás 1. számú szakmai mellékletben felsorolt,a szabad vállalkozási zónák településein; vagy
- a Felhívás 2. számú szakmai mellékletben felsorolt 162 településen:
a Magyarország egyes területei közötti gazdasági egyenlőtlenség csökkentése érdekében szükséges fejlesztési programcsomagról szóló 1403/2019. (VII. 5.) Korm. határozatban;
a „Felzárkózó települések” hosszú távú programjának megalapozásáról szóló 1404/2019. (VII. 5.) Korm. határozatban;
az Új Roma Stratégiával (2019–2030) összefüggő feladatok meghatározásáról szóló 1426/2019. (VII. 26.) Korm. határozatban;
a „Felzárkózó települések” és a gazdaságélénkítő program folytatása érdekében teendő további intézkedésekről szóló 1186/2020. (IV. 28.) Korm. határozatban meghatározott,
nem a Közép-magyarországi régióban található településen valósítják meg fejlesztéseiket.
- és amelyek
rendelkeznek legalább egy lezárt üzleti évvel
éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelem benyújtását megelőző üzleti évben minimum 1 fő volt
egyszeres könyvvitelt vezető gazdálkodók vagy kettős könyvvitelt vezető vállalkozások, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek
rendelkeznek az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által, a támogatási kérelem benyújtását megelőzően kiállított tanúsítvánnyal, amennyiben a Felhívás 2. számú mellékletében felsorolt település valamelyikén valósítják meg fejlesztésüket, és min. 10.000.001 Ft, max. 60.000.000 Ft az igényelt vissza nem térítendő támogatás összege.
a támogatási kérelem benyújtásakor szerepelnek köztartozásmentes adózói adatbázisban

Milyen tevékenységek támogathatók?

ÖNÁLLÓAN TÁMOGATHATÓ:
a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása
A 3.1.1. a) tevékenység költségének a 3.1.2. b) tevékenység költségével együtt el kell érnie a projekt elszámolható összköltségének legalább 50%-át.


VÁLASZTHATÓ, ÖNÁLLÓAN NEM TÁMOGATHATÓ TEVÉKENYSÉGEK:
A Felhívás 3.1.1. pontjában meghatározott tevékenységhez kapcsolódó alábbi tevékenységek támogathatóak:
b) A vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlanberuházás(építés, korszerűsítés, átalakítás, bővítés)
c) Információs technológia-fejlesztés: új informatikai eszközök és szoftverek beszerzése (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-át érheti el)
d) Képzés: a vállalat fejlődéséhez szükséges, illetve a munkavállalók magasabb szintű munkavégzését elősegítő képzés, amely kizárólag a https://vali.ifka.hu honlapon regisztrált szolgáltatóktól vehető igénybe (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 20%-a)
e) Gyártási licenc, gyártási know-how, immateriális javak beszerzése és kapcsolódóköltségek(a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 10%-a)
f) Bérköltség-támogatás igénybevétele (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 50%-a)
g) Munkavégzéshez szükséges feltételek kialakítása (kizárólag Bérköltség-támogatás esetén, az összköltségének legfeljebb 15%-a)
h) Kötelezően előírt nyilvánosság biztosításához kapcsolódó tevékenységek(kizárólag Bérköltség-támogatás esetén, max. 0,5%)
i) Projektelőkészítés (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 7%-a)
j) Projektmenedzsment tevékenység igénybevétele (a projekt elszámolható összköltségének legfeljebb 2,5%-a)

Támogatás összege, mértéke:

A felhívás keretében nyújtott támogatás vissza nem térítendő támogatásnak minősül
A Felhívás 1. számú mellékletében felsorolt településeken min. 2.000.000 Ft, max. 10.000.000Ft (az összes elszámolható költség 70%-a)
A Felhívás 2. számú mellékletében felsorolt településeken min. 10.000.001 Ft, max. 60.000.000 Ft (az összes elszámolható költség 100%-a)
ELŐLEG: az utófinanszírozású tevékenységekre igénybe vehető támogatási előleg max. 25%, de természetes személy, mikro-, kis- és középvállalkozás, nonprofit gazdasági társaság kedvezményezett esetén legfeljebb 15 millió Ft
ÖNERŐ: A támogatást igénylőnek legalább a projekt összköltségének az igényelt támogatási összeggel csökkentett részét kitevő önerővel kell rendelkeznie.


A projektmegvalósítás időszaka:

A projekt fizikai befejezésére a projekt megkezdését, vagy amennyiben a projekt a Támogatói Okirathatályba lépéséig nem kezdődött meg, a Támogatói Okirathatályba lépését követően legfeljebb 18 hónapáll rendelkezésre. A záró kifizetési igénylés benyújtásának határideje a fizikai befejezést követő 60 nap, de legkésőbb 2022. december 31. A két időpont közül a korábbi az irányadó.
Az információs technológia-fejlesztés, infokommunikációs szoftverek bevezetése a pályázat keretében elszámolható tevékenységek. Bővítse pályázatát infokommunikációs vállalatirányítási rendszer beszerzésével! Az IKRON Kft. közel 20 éve fejleszt vállalatirányítási rendszereket és számos sikeres projektet valósított meg pályázó partnereivel a Széchenyi 2020 fejlesztési időszakban. Az általa fejlesztett PEAS Vállalatirányítási Rendszer, mint infokommunikációs fejlesztést támogató ERP szoftver megfelel valamennyi pályázati feltételnek.
Részletek és pályázati felhívás: https://www.palyazat.gov.hu/ginop-129-20

Pályázzon velünk a PEAS Vállalatirányítási Rendszer bevezetésére!


IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465
DÍJMENTES IGÉNYFELMÉRÉS ÉS TANÁCSADÁS

Vállalatirányítási rendszer
pályázati támogatással

Kérjen személyre szabott ajánlatot, és legyen Ön is elégedett PEAS-felhasználó! Mi segítünk a pályázati dokumentáció összeállításában és a projekt megvalósításában is!

    Mely PEAS modulok érdeklik?BeszerzésCikk-kezelőDokumentumkezelőÉrtékesítésEszközkezelőFeladatkezelőGyártásHázipénztárHRKommunikációKontrollingCashflowPartnerkezelőPénzügy-SzámlázóProjektkezelőRaktárkezelőSzervizKereskedelmi funkciókPluginek

    Honnan hallott a PEAS ERP-ről?
    Google keresőHonlapFacebookLinkedinHírlevélAjánlásYouTubeEgyéb

    Elfogadom az Adatkezelési tájékoztató feltételeit és hozzájárulok a személyes adataim kezeléséhez kapcsolatfelvétel céljából.