VPS vagy fizikai szerver? Megéri váltani? – PEAS Vállalatirányítási Rendszer

VPS vagy fizikai szerver? Megéri váltani?

A legtöbb cégnél egyáltalán nem, vagy csak részben használják ki a virtuális szerverben rejlő előnyöket, lehetőségeket. Még ma is nagyon sokan kételkednek abban, hogy megéri-e fizikairól virtuális szerverre költöztetni a szolgáltatásokat, mert nincsenek vele tisztában, hogy a váltás milyen előnyökkel jár.

A VPS, azaz a virtuális szerver előnyei:

Rövid beüzemelési idő

Fizikai szerver esetében a beüzemelés, az operációs rendszer és a szolgáltatások telepítése, tesztelése napokig is eltarthat és több millió forintba kerülhet. Ezzel szemben egy VPS beüzemelése akár percekig tarthat és bármikor rugalmasan a cég igényeinek megfelelően alakítható.

Alacsony üzemeltetési költségek

A fizikai szervereken tárolt adatok VPS-re történő migrációjával jelentősen csökken az áramfogyasztás. Már egy hónapon belül is komoly összeget spórolhatunk meg a villanyszámlán és a szerverhez kapcsolódó egyéb, karbantartási költségek is csökkennek.

Magas rendelkezésre állás

Karbantartáskor a szolgáltatások nem állnak le, ha mégis kiesés történik, a rendszer gyorsan helyreállítható. Nem kell gondoskodni a szünetmentes áramellátásról, a megfelelő hűtésről és a meghibásodások javításáról. Egy profi csapat segítségével folyamatos mentések készíthetőek, így a VPS a lehető legnagyobb biztonságot jelenti adataink számára.


A VPS nagy előnye továbbá, hogy fizikai szerveren történő platformvirtualizáció esetén egymással párhuzamosan többféle operációs rendszer futtatható. Olyan vállalkozásoknak ajánljuk a VPS használatát, akik házon belül nem szeretnének saját szervert fenntartani, vagy egyszerre több típusú operációs rendszeren kívánnak dolgozni.

A PEAS Vállalatirányítási Rendszer havidíjas felhőszolgáltatásaként költséghatékonyan üzemeltetjük virtuális szervereit!
IKRON FEJLESZTŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. erdeklodopeas.hu +36 20 375 8384 +36 62 552 465